Søker om VM i undervannsfotografering

Foto: Vidar Skålevik

Foto: Vidar Skålevik

Artikkelen er over 3 år gammel

Slettaa dykkerklubb ønsker å gjenskape suksessen med NM i undervannsfotografering fra tidligere i høst. Nå søkes det om å få arrangere VM i 2021.

DEL

HAUGESUND: Avgjørelsen ble tatt på et styremøte i klubben nylig, forteller styreleder i Slettaa dykkerklubb, Åge Wee.

– Norgesmesterskapet gikk heldigvis etter all forventning, med over 20 dykkere fra hele landet, gode samarbeidspartnere og fantastiske dykkeforhold. Kysten utenfor Haugesund er som skapt for et slikt arrangement, og tilbakemeldingene vi får gjør oss trygge på at vi kan ta steget opp til VM-arrangør allerede i 2021, sier Wee.

Et VM i undervannsfotografering betyr rundt 250 deltakende dykkere fra hele verden og en omsetning på flere millioner kroner.

–Ringvirkningene kan også bli merkbare, sier Wee.

Foto: Vidar Skålevik

Foto: Vidar Skålevik

Grønt lys fra forbundet

Søknaden til et VM i 2021 skjer også med godkjennelse av Norges Dykkeforbund (NDF). President i Norges Dykkeforbunds forbundsstyre, Sigurd Paulsen, har stor tro på at Slettaa dykkerklubb kan levere varene også i et større arrangement.

– Å arrangere et NM er god erfaring, og vi oppfattet høstens arrangement i Haugesund som lokalt engasjerende og vel gjennomført i samarbeid med sponsorer og partnere. Utfordringen med et VM er å ha gode nok fasiliteter, så som innen transport, logistikk og lokaler. Dette tror vi Slettaa Dykkeklubb løser på en utmerket måte, sier president Sigurd Paulsen i NDFs forbundsstyre.

VM i undervannsfotografering for 2017 blir i Mexico. I 2019 går trolig arrangementet til et land i Asia.

Nytt klubbhus på gang

Slettaa dykkerklubb har planer om å ha et moderne klubbhus nord i Smedasundet klart innen et eventuelt mesterskap skal arrangeres.

Åge Wee forteller at klubbhuset skal bygges i to etasjer og har et budsjett på 3,7 millioner kroner.

Hensikten er å skape et godt tilbud for dykkerinteressert ungdom i hele regionen.

– Vi har allerede bygget opp en aktiv medlemsgruppe med faste båtturer onsdag og lørdag ukentlig, utover et fast dykk i Kvalsvik hver søndag. I snitt betyr det 40 dykkere i aksjon i uka, noe som vil øke på nyåret når vi satser på fridykking for ungdom. Med et nytt klubbhus kan vi gi et godt tilbud til over 300 aktive medlemmer, avslutter Åge Wee.

Artikkeltags