Reptilbutikk må legge ned etter grove brudd på dyrevelferdsloven

Artikkelen er over 1 år gammel

Mattilsynet har ilagt reptilbutikken Dactive Reptiles et forbud mot aktiviteter knyttet til reptilhold, og tidsfrist innen 1. juli for å avvikle bedriften.

DEL

KARMØY: Det første forbudet for Dactive Reptiles kom etter at de i februar sendte en kongeboa fra Haugesund til Harstad med Bring. Noen uker etter oppdaget også en bussjåfør at to slanger var blitt sendt med i ekspressbussen hans til Oslo.

Dactive Reptile, som drives at Tom Østensvik og Kjetil Utvik fikk da forbud mot å sende dyr i posten og med buss.

Brudd på dyrevelferdsloven

I saken som først ble omtalt av TV 2, kommer det fram at bedriften nå er ilagt nok et forbud, og må avvikle driften innen 1. juli. Årsaken til aktivitetsforbudet og avviklingsfristen, er ifølge TV 2 gjentatte brudd på dyrevelferdsloven, og mangel på etterlevelse av pålegg fra Mattilsynet.

TV 2 skriver at ifølge tilsynsrapporten har Mattilsynet også avdekket tilfeller med avmagrede dyr og dyr uten tilgang på drikkevann, mat og skjul. Blant annet skal fire av skogsskilpaddene manglet vann, og særlig renholdet i skuffene i slangerommet skal ha vært dårlig.

Flere tilsyn

Siden oppstart i 2017, har Mattilsynet hatt gjennomført tilsyn ved bedriften fem ganger, der tre av dem har vært etter bekymringsmeldinger fra publikum.

Hauggesunds Avis har vært i kontakt med daglig leder Tom Østensvik, og han ønsker ikke å kommentere saken.

Artikkeltags