OFFSHORE: De to norske aktørene mottok onsdag kveld en miljøpris på konferansen «Offshore Support Journal Conference & Awards» i London. Konferansen ble arrangert av Offshore Support Journal.

De to norske aktørene fullførte i 2017 installasjonen av et hybrid energisystem om bord på "Viking Princess". Dermed nådde de en ny milepæl innen batteriteknologi.

– Eidesvik Offshore og Wärtsilä Norge var i fjor de første til å erstatte en generator ombord på et offshorefartøy med batterier. For dette grepet kunne de i går kveld bringe hjem OSJ sin miljøpris for innsatsen med å redusere miljøavtrykkene til forsyningsfartøy, skriver Wärtsilä Norge i en pressemelding torsdag.

Offshore Support Journal sin miljøpris blir tildelt et selskap, et prosjekt eller et produkt som i «betydelig grad har bidratt til å styrke miljøfokuset i forsyningsfartøysindustrien».

«Suksessen i dette prosjektet vil påvirke hele shippingindustrien i framtiden. I tillegg til drivstofforbruket og miljøfordeler, reduseres også vedlikeholdskostnadene og dette bidrar til mer effektiv drift», sier leder for prosjekter og operasjoner i Wärtsilä Norge, Sindre Utne.

«Dette er virkelig en framtidsrettet løsning, og vi gratulerer Eidesvik Offshore med prisen. Samtidig ønsker vi å takke for et utfordrende og nyskapende prosjekt», sier prosjektleder Kristian Granberg.

Sistnevnte var også til stede i London for å motta prisen sammen med Vermund Hjelland, som er visepresident for teknologi og utvikling hos Eidesvik Offshore.