ETNE: Torsdag ettermiddag meldte politiet at flere biler hadde kjørt seg fast på Fikse i Etne.

Dette førte til redusert framkommelighet i østgående kjørefelt. Men utover ettermiddagen og kvelden har trafikken stått bom fast i begge retninger.

– Det er to vogntog og flere biler som har kjørt i grøfta og det er bergingsbil på stedet, opplyste operasjonsleder Trond Friberg torsdag ettermiddag.

Lastebilen oppe

Like før klokken 20 var det ene vogntoget oppe på veien, men det ville da ta noe tid til å få på kjetting. 

En time senere, like over klokken 21, sier politiet at trafikk vestover og østover er sluppet av gårde.

Klokken 22 melder politiet at trafikken flyter i begge retninger, men at den sinkes noe av biler som ikke er skodd etter forholdene. Det skal være kraftig snøvær på stedet.

Snøfallet førte til kaos i trafikken også i morgentimene i dag, men ingen personer har blitt skadd.

Kø til Olalivegen

- Vogntogene og bilene sto slik til at vi ikke kunne utsette bergingen til senere. Slik vi oppfattet det da ville trafikken uansett stått, sier Friberg.

Han sier de fikk første melding klokken 15.49, da var kjørefeltet i østlig retning stengt. 16.33 ble det meldt at to vogntog hadde kjørt av veien.

Fotograf Tor Andre Johannessen er på plassen, og har blant annet tatt et bilde som viser at køen strakk seg helt til Olalivegen.

Mildvær i vente

Både Meteorologisk institutt og Storm Weather Center melder om at det vil bli mildere til helga.

SJEKK VÅRE VÆRSIDER HER

– Fredag vil det komme sluddbyger, men lørdag blir det mildere og på formiddagen vil det komme regnbyger, sier meteorolog Inge Johannessen i Storm.

Fredag vil det blåse liten til stiv kuling og temperaturen vil stige.