Skakkesenteret trenger desperat to millioner: Nå vil etnebuen gå i tog til kommunestyret

LEDER: Sigve Sørheim, leder i Etne IL. Arkivfoto: Einar Tho

LEDER: Sigve Sørheim, leder i Etne IL. Arkivfoto: Einar Tho Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etne IL tar initiativ til en markering for en løsning i Skakkesentersaken.

DEL

ETNE: Etne Idrettslag oppfordrer lag og organisasjoner som benytter seg av Skakke til å komme til senteret kl. 16.30 tirsdag. De oppmøtte vil gå i tog fra Skakkesenteret til Etne Tinghus.

– Målet er å få oppmerksomheten til kommunestyremøtet som starter kl. 17.00. Vi ønsker å sette dette høyt på agendaen til kommunen, samt alle andre eiere av Skakkesenteret, skriver Etne IL-lederne Sigve Sørheim og Håvard Matre i en pressemelding.

Ifølge idrettslaget befinner ikke saken om Skakkesenteret seg på kommunestyrets saksliste tirsdag kveld.

Milliongjeld

Skakkesenteret står i fare for å bli lagt ned på grunn av gjeld på over 41,5 millioner kroner. Skakke SA trenger to millioner i kapitalinnskudd for å kunne holde seg flytende neste år.

Etne kommunestyre har sagt nei til å skyte inn 1,7 millioner kroner i kapitalinnskuddet.

Flere har ønsket at de lokale bankene skal bidra med stryking av gjeld.

Fortviler

Etne IL er fortvilet over situasjonen, og skriver følgende på Facebook:

«Sjå for deg ein situasjon, der Skakke er stengt, og all trening utgår i hallen. Ingen klatring i klatreveggen, ingen turnshow til jul. Ingen innefotball når været er kaldt. Ingen konsert med musikk og skulekorps. Ingen kino, kulturarrangement og revy. Ingen Etnemarknad, Englebarn og Bøllefrø. Ingen plass og henga etter skulen, ingen Åpen hall og ungdomsklubb. Dette er realiteten om 14 dagar (!!!) dersom kommunen ikkje snart kjem opp med ein plan, som kan væra med på og redda Skakke.»

Idrettslaget vil vise kommunen hva konsekvensene av stenging av senteret vil være, og oppfordrer tog-gåerne til å lage plakater og å kle seg i Etne IL-genser og korpsuniform.

– Me skal bli sett og hørt!! skriver de i innlegget.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken