Lappen sitter løst i Rogaland

Farten er høyest lengst sør på Vestlandet, noe som er synlig både i UP-statistikken og ulykkesstatistikken. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Farten er høyest lengst sør på Vestlandet, noe som er synlig både i UP-statistikken og ulykkesstatistikken. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Hittil i påsken har 20 personer mistet lappen i fartskontroller på E39. Sør-Rogaland utmerker seg i negativ forstand, sier UP-leder.

DEL

Onsdag ettermiddag utstedte Utrykningspolitiet 24 forenklede forelegg i løpet av noen timer på E39 ved Bjerkreim i Rogaland. Ni personer kjørte så fort at førerkortet ble beslaglagt, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det er ikke noen overraskelse at det kjøres fort på E39 i Sør-Rogaland. Det vet vi gjennom alle kontrollene våre både i 2016 og så langt i år. Sør-Rogaland skiller seg ut med mange og høye overtredelser sammenlignet med resten av UP-distriktet, sier Terje Oksnes, leder i distriktet, som i tillegg til Rogaland består av fylkene Hordaland og Sogn og Fjordane. Den høye farten i Rogaland samsvarer med ulykkesstatistikken.

– Rogaland har en stor andel av trafikkulykkene. Dersom fartsovertredelsene bortfalt, ville de fleste ulykkene bortfalt også. Alvorlige ulykker har stor sammenheng med høy hastighet, sier Oksnes.

I tillegg til de ni førerkortbeslagene onsdag, måtte elleve gi fra seg «lappen» på den første av de store utfartsdagene i påsken, fredag før palmesøndag.

Artikkeltags