Slik får du en trygg bilferie med hunden i sommer

Artikkelen er over 1 år gammel

Aldri på tur uten hund i bur. Det er regelen du bør holde deg til når du skal ta din firbeinte venn med i bilen i sommer.

DEL

FERIE: – Hvis du ikke sikrer hunden skikkelig når du skal på biltur kan du sette deg selv, medpassasjerer og hunden i livsfare. En mellomstor hund kan gjøre enorm skade ved en kollisjon hvis den ikke er godt nok sikret, sier Einar Brekken, produktsjef og hundeekspert i Frende Forsikring.

Velg bur fremfor sele

I sommer har NAF testet ulike bur og seler til hunder ibil. De viktigste parameterne var sikkerheten for både passasjerer og hund ved en krasj. NAF testet de ulike løsningene i frontkollisjon i 50 kilometer i timen.

Testen viser at den klart beste måten å transportere en hund i bilen er på er med et robust metallbur. Vinneren i NAF-testen heter Premium-Kennel fra Schmidt. Buret tålte kollisjonen uten å bli ødelagt og uten at hunden kommer ut. Burene med metallnetting og plast kom dårligere ut, men dårligst er selene.

– Vi anbefaler at du sikrer hunden med et fastspent bur. Det er det klart beste, for alles sikkerhet. Hundeforsikringer har en egen sikkerhetsforskrift om at hunder skal sikres under transport. Det sikreste er å plassere hunden i et bur montert i bagasjerommet opp mot setene foran, sier Brekken.

Tips: Slik gir du hunden en bedre ferie

  • Stopp og gi hunden en pause regelmessig
  • Sørg for at hunden har fått i seg nok mat og drikke
  • Vurder å gi hunden reisesyketabletter
  • Det finnes beroligende midler på spray som reduserer hundens stressnivå
  • Sørg for god luftsirkulasjon i bilen, gjerne med viften i varmeanlegget
  • Aldri gå fra hunden i bilen, det blir fort enormt varmt. Et vindu på gløtt hjelper lite

Artikkeltags