Gå til sidens hovedinnhold

40 bedrifter rammet av fiberbrudd i Haugesund og Karmøy

Artikkelen er over 2 år gammel

Et brudd på en fiberkabel rammet flere av BKKs kunder i Haugesund og på Karmøy onsdag. Kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK Nett forteller at fiberkabelen ble kuttet av under arbeid ved Haugesund sjukehus onsdag morgen. Ved 12-tiden var flere av kundene i ferd med å få internettilkoblingen tilbake – blant dem Karmøy kommune.

KARMØY: Bruddet ble ifølge BKKs feilmelding registrert i Haugesund ved 09.17-tiden onsdag morgen.

BKK har rundt 40 kunder i Haugesund og Karmøy, men flere av disse er store kunder som krever et større antall samband.

Blant annet ble Karmøy kommune rammet.

Kommunen rammet

Internettsidene til Karmøy kommune var også nede i flere timer. De ansatte i kommunen kunne da heller ikke bruke internett.

– Vår skoleløsning er internettbasert og fungerer ikke nå under bruddet. Dette gjelder blant annet også PPT-tjenestene. Ellers fungerer telefon og internsystemer, så det rammer ikke saksbehandling internt i kommunen, sa Roy Allan Wikhaug, IKT-sjef i Karmøy kommune ved 11.30-tiden.

Han hadde da fått beskjed om at BKK jobbet med en midlertidig omlegging av fibersignalet og at dette vil være i orden innen kort tid.

Ved 12-tiden var signalene inn til Karmøy kommune rutet om.

Klippet av ved et uhell

Kommunikasjonsrådgiver Anne Mette Tuvin i BKK Nett opplyser til Haugesunds Avis at det dreier seg om en stor fiberkabel som er kuttet av.

– Denne eies av Haugaland Kraft, men disponeres av BKK, sier Tuvin.

Hun forteller at det onsdag formiddag ble jobbet på spreng for å finne en løsning. Ved 12-tiden var flere av de største kundene i Karmøy og Haugesund i ferd med å få internett tilbake etter en midlertidig omlegging av fibersignalet.

– Vi driver nå med å koble tilbake kundene. De vil komme inn igjen på nettet fortløpende, sa Tuvin ved 12.30-tiden.

Ved 15.55-tiden onsdag ettermiddag hadde alle kundene fått fibertilgangen tilbake.

Kommentarer til denne saken