– For noen vil det være veldig tøft å se dette på TV

Bjørn Eivind Aarskog og Bjørn Olav Jahr

Bjørn Eivind Aarskog og Bjørn Olav Jahr Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Bjørn Olav Jahr har siden 2003 jobbet med Birgitte Tengs-drapet både som journalist og bokforfatter. Onsdag kveld er det premiere på TV-serien «Hvem drepte Birgitte?»

DEL

HAUGESUND: Serien ble til etter at filmskaper Bjørn Eivind Aarskog hadde lest Jahrs bok om Birgitte-saken, og tok kontakt.

– Nå er jeg både glad for å være ferdig med serien, og litt urolig før vi skal vise den frem, sier Jahr, noen timer før onsdagens premiere.

Han skryter av velvilligheten til både politifolk og andre involverte i saken, som har stilt opp og fortalt sine historier.

– De har virkelig løftet serien, sier Jahr.

De to serieskaperne presiserer at det overordnede målet med serien er å skape engasjement. I beste fall håper de to at serien kan utløse informasjon som kan bidra til å løse saken. Jahr har full forståelse for at enkelte kan ha problemer med at det lages TV av den uløste drapssaken.

HØR HELE INTERVJUET HER

– Absolutt, og det skal man ha stor respekt for. Jeg tror for eksempel at det vil være veldig tøft for Birgittes nærmeste å se serien, hvis de ser den.

– Jeg har produsert mange dokumentarer opp gjennom årene, men aldri har jeg blitt så beveget og rørt som jeg har blitt under arbeidet med denne, sier filmskaper Bjørn Eivind Aarskog.

Han har tidligere medvirket i blant andre den Amanda-vinnende dokumentarfilmen «Evig Din.»

De to første episodene av «Hvem drepte Birgitte?» vises under premieren på Edda Kino onsdag kveld. Tirsdag i neste uke sendes første episode på TV2. Det er laget totalt ni episoder på 45 minutter hver.

Artikkeltags