Flere hundre kan miste norsk statsborgerskap

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

OSLO: UDI vurderer å tilbakekalle statsborgerskapet til 500 personer fordi de kan ha oppgitt gale opplysninger til myndighetene.

– UDI vurderer for tiden å tilbakekalle norsk statsborgerskap i cirka 500 saker. Det er ikke mulig å forutsi hvor mange personer som vil miste norsk statsborgerskap på grunn av disse vurderingene, skriver innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i et svar til Stortinget.

Listhaug opplyser videre at totalt 135 personer er blitt fratatt sitt norske statsborgerskap siden 2012. Snaut halvparten av disse beslutningene er tatt i år.

Bare ni av dem som har mistet statsborgerskapet, er registrert returnert til sitt hjemland. Listhaug påpeker at flere kan ha forlatt Norge uten å melde fra til myndighetene.

– Det er derfor vanskelig å si nøyaktig hvor mange personer som er igjen i Norge etter å ha fått tilbakekalt statsborgerskapet sitt.

I svaret går det fram at UDI mangler nøyaktig statistikk over hvor mange som har mistet statsborgerskapet, og at det er en viss usikkerhet ved tallene Listhaug viser til.

Artikkeltags