Gå til sidens hovedinnhold

- Føler meg renvasket

Artikkelen er over 17 år gammel

Søskenbarnet til Birgitte Tengs gleder seg over at erstatningen han vant i Strasbourg kommer på konto.

- Det er fint å se at Justisdepartementet overholder det som kom fram i dommen fra Menneskerettighetsdomstolen, sier 26-åringen til Haugesunds Avis.
For øyeblikket ferierer han hjemme på Karmøy fra sin studietilværelse i Paris.
I løpet av de få ukene han har vært hjemme, har han opplevd at politiet på det nærmeste har utelukket ham som gjerningsmann etter nye håranalyser.
I tillegg har han fått utbetalt over 200.000 kroner i erstatning for at han ble dømt til å betale penger til Birgitte Tengs' foreldre – selv om han ble frifunnet for drapet.

Ingen mistanker

I neste uke reiser han tilbake til Frankrike, tilfreds med at hverdagen er blitt enklere.
- Jeg føler meg helt frikjent og renvasket. Og når jeg går ute blant folk i lokalsamfunnet på Karmøy, føler jeg virkelig det. Det er ingen antydninger til at noen mistenker meg, sier han.
Det neste Karmøy-mannen venter på, er at Gulating lagmannsrett gjenopptar erstatningssaken fra 1998, slik at han får muligheten til å bli fri fra å betale erstatning til Birgitte Tengs' foreldre.
Både søskenbarnet og hans advokater Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt mener bevisene er annerledes nå enn da saken ble avvist i 2001.

Til Høyesterett

Advokaten til Birgitte Tengs' foreldre, John Christian Elden, kan ikke se at dette er tilfelle, men søskenbarnet er likevel positiv.
- Jeg har et godt håp om å vinne, sier han.
Deretter venter Høyesterett i november. Da skal de avgjøre hvor mye penger den drapsfrikjente 26-åringen skal få i erstatning for urettmessig strafferettsforfølging.
- Vi jobber intenst med å få ferdig alle papirer, sier Sjødin.
Selv vet ikke søskenbarnet om han kommer til Norge i forbindelse med Høyesteretts behandling av saken.
Han og advokatene Sjødin og Klomsæt har fortsatt ikke tatt stilling til hvor mye penger de skal kreve.
gaute-hakon.bleivik@haugesunds-avis.no

Kommentarer til denne saken