Her skulle det vært 14 prosent kjøttboller: Dette var alt Magnus fant

Dette er bildet som Magnus Willumsen tok av gryten med "Pytt i panne, med kjøttboller og tyttebær".

Dette er bildet som Magnus Willumsen tok av gryten med "Pytt i panne, med kjøttboller og tyttebær". Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Konen fikk den ene, sier Magnus Willumsen.

DEL

[Firda]

For noen dager siden skulle Willumsen og konen prøve Findus sin ferdiggryte, «Pytt i panne», som også blir omtalt som «Norges mest kjøpte ferdigrett».

– Det var første gangen vi skulle prøve denne ferdigretten, og jeg tenkte at den med kjøttboller sikkert var helt ypperlig hvis jeg dessuten stekte noen speilegg til. Men jeg må innrømme at jeg ble noe overrasket da jeg tømte pakken i gryten og bare s to kjøttboller, sier Willumsen til Firda.

Han innrømmer at han lot konen få den ene.

Dele goda

– He, he. Vi må jo dele på godene. Da jeg så nærmere på pakken, så jeg at det sto at det skulle være 14 prosent kjøttboller. I dette tilfellet manglet det sikkert 13 prosent, sier Willumsen.

Han la ut følgende melding på Facebook:

«Takk, Findus, for kjøttbollane. Dei smakte fortreffeleg begge to. 14 % kjøttbollar står det på pakninga. Sakna 13 %. Frua fekk den eine.

Det gikk ikke lang tid før kommentarene på Facebook-profilen hans tikket inn, som for eksempel:

«Ja ja, men no skal jo kjøttforbruket ned»

«Fann du verkeleg to kjøttbollar? Då blir det finnarløn!»

«Lady og landstrykaren?»

«Men då fekk vel du begge tyttebæra, reknar eg med»

«Eg trur du må til med Jegerprøva»

«Kjekt å dele med kjæringa»

«Snill med kona du, Magnus»

Mail til Findus

Willumsen la like godt meldingen sin ut på Findus sin Facebook-side, og fikk raskt svar om at han måtte sende inn et reklamasjonssvar.

Det gjorde han:

Heisann.

Pytt i panne med kjøttboller og tyttebær. Tyttebæra var upåklageleg, men berre to kjøttbollar er vel ikkje heilt kva pakken lovar. Kjøttbollane var heilt utmerka, og frua fekk den eine (...) Dette er meir morosamt, enn ei klage, og eg reknar med at slikt kan skje i produksjonen. Og eg har fått ei rad med humoristiske tilbakemeldingar frå mine Facebook-venner (...) Det er god matte-pedagogikk for unge menneske å telje kjøttbollar- vidarekomne kan telje tyttebær.

Ha ein god dag.

Findus sitt svar

Svaret fra Findus kom raskere enn Magnus Willumsen hadde regnet med.

– Rett etterpå kom det en mail fra Findus med løfte om et gavekort. Helt fantastisk service av Findus, sier Willumsen og viser til mailen fra saksbehandler Camilla Reboli Kløvstad i Findus. Der svarte hun følgende:

– Dette må være en av de triveligste reklamasjonene jeg har håndtert. Her har det skjedd en doseringsfeil i produksjonen, ja. Vekten er korrekt, men innholdet er feil fordelt. Jeg skal be fabrikken øve litt mer på kjøttbolle-tellingen. Vi sender deg et gavekort som en liten oppmuntring, så får vi satse på at du og fruen får mer enn bare èn kjøttbolle hver neste gang, skriver saksbehandlere.

Selv er Magnus Willumsen strålende fornøyd med responsen.

– Jeg er i alle fall sikker på at jeg skal telle kjøttboller neste gang vi kjøper «Pytt i panne». Det er ikke sikkert det blir lenge til, ler Willumsen.

Artikkeltags