Gå til sidens hovedinnhold

Blir norsk FN-delegat i New York

Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Hege H. Liadal (Ap) fra Haugesund er klar for fire uker i New York. Søndag reiser hun som delegat til generalforsamlingen i FN (De forente nasjoner).

HAUGESUND: Stortinget sender hvert år to delegasjoner til generalforsamlingen i FN. Liadal skal være norsk delegat i fire uker.

– Jeg kommer til å følge 3. komité, som behandler menneskerettigheter, humanitære og sosiale spørsmål, sier Liadal.

Hun er spesielt opptatt av likestilling mellom kvinner og menn globalt og nasjonalt.

– Jeg skal besøke flere tenketanker og organisasjoner som jobber med likestilling globalt, og vil delta i debatter og tale om hvordan vi gjør det her hjemme, sier Liadal, som neste fire årene skal sitte som representant i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Skal se Sundfør opptre

Turen til New York byr også på muligheter for kulturopplevelser for det tidligere medlemmet av familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

– Jeg gleder meg stort til å få se Hauge's store stolthet, Susanne Sundfør opptre i metropolen. Det blir nok et minne for livet, sier hun.

Hun forteller at hun også har avtalt med Veste Møbler, den norske produsenten av utemøbler, som gjør New York grønnere med sine benker, bord og stoler der det tidligere var biler.

– Der skal jeg gå turer, sier Liadal.

Les også

Møblerer storbyenes møteplasser

 

Les også

- Følte meg aldri hjemme i Haugesund

 

Kommentarer til denne saken