Tømmingen av Helge Ingstad fortsetter

Arbeidet med den havarerte fregatten Helge Ingstad fortsetter lørdag morgen. Til nå er rundt 50 kubikkmeter marin diesel pumpet ut av skipet og rundt 385 kubikkmeter gjenstår.

Arbeidet med den havarerte fregatten Helge Ingstad fortsetter lørdag morgen. Til nå er rundt 50 kubikkmeter marin diesel pumpet ut av skipet og rundt 385 kubikkmeter gjenstår. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Siden fredag ettermiddag har rundt 50 kubikkmeter drivstoff blitt pumpet ut av den havarerte fregatten Helge Ingstad. Tømmingen fortsetter som planlagt.

DEL

FREGATTHAVARIET: Fartøyet har ligget rolig gjennom natten, og målinger av bevegelser blir analysert fortløpende, opplyser Sjøforsvaret.

Tømmingen av drivstofftankene startet rundt klokka 14 fredag og har pågått gjennom hele natten. Det er beregnet at det nå er rundt 385 kubikkmeter med marin diesel igjen i tankene.

En datamaskin ble hentet ut fra broen på havaristen fredag formiddag av dykkere fra Minedykkerkommandoen. Harddisken til maskinkontrollsystemet ble deretter overlevert til politiet. Innholdet skal også gjennomgås av Statens havarikommisjon.

Den første delen av kjettingleveransen som skal benyttes til heving av fartøyet blir hentet lørdag på Sotra.

Det er foreløpig uklart når selve hevingen av fregatten vil starte, ettersom tømmingen av drivstoff må være ferdig først, men fra og med midten av neste uke kan det blåse opp til liten storm i området.

Artikkeltags