Frisk åpning av utvidet tursti på Åkrasanden

SNOR I VINDEN: Turstien ble åpnet på behørig vis med snorklipping, med hjelp av barna fra Læringsverkstedet Fra venstre: Solveig Ege Tengesdal, Aase Simonsen, Janne Johnsen og Astrid Larsen.

SNOR I VINDEN: Turstien ble åpnet på behørig vis med snorklipping, med hjelp av barna fra Læringsverkstedet Fra venstre: Solveig Ege Tengesdal, Aase Simonsen, Janne Johnsen og Astrid Larsen.

Artikkelen er over 1 år gammel

110 000 turgåere har gått langs turstien langs Åkrasanden. Med en utvidelse av stien kan det nå bli enda flere, håper Friluftsrådet Vest.

DEL

ÅKRASANDEN: Det var både friskt og vindfullt på Åkrasanden da utvidelsen av turstien langs sandstrendene ble offisielt åpnet i dag. Både vindkast, regnbyger og bølger skyllet innover de vakre strendene. Friluftsrådet Vest med blant annet Andreas Dunkley og Oddvin Øvernes i bresjen, har bygget ut turstien trinnvis. Siste del av stien strekker seg nå fra speiderhuset og sørover og måler omtrent 4 kilometer i lengde.

Vi har satt opp en teller som viser tilsammen 110 000 passeringer. Det viktigste med denne stien er å gjøre området mer tilgjengelig og derfor er universiell utforming sentralt, sier Oddvin Øvernes.

Denne turstien er like fin på en stormfull høst dag slik som i dag, som på en fin sommerdag. Her kan folk gå hele året. Naturen her er spesiell. Både vegitasjon, plantelivet og nærheten til strendene er helt spesiell.

Et politisk topptungt oppmøte besto av fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal, tidligere fylkesordfører Janne Johnsen og tidligere Karmøy-ordfører Aase Simonsen, nå leder for hovedutvalget for oppvekst og kultur, samt styreleder Astrid Larsen og daglig leder Oddvin Øvernes fra Friluftsrådet Vest. Heftig politisk representasjon ble kompensert med humørfylte taler og barn fra Læringsverkstedet barnehage.

– Å ha en god plan er alltid et godt utgangspunkt. Nå har vi vedtatt en plan som gjør at vi skal forvalte og bruke naturen på en god måte, sa fylkesordfører Tengesdal før hun avdekket Regionalplan for friluftsliv og naturforvaltning som nylig ble vedtatt av Rogaland Fylkeskommune, som var dekket av en gul poncho.

En kvart million til sti

Fylkeskommunen har brukt 250 000 kroner på utvidelsen av turstien.

Hvis vi går mer blir vi friskere, hvis vi sitter mer blir vi sykere. I den sammenhengen burde vi kanskje brukt enda mer på friluftsliv og bevegelse, sier Janne Johnsen. Hun fikk den lille forsamlingen til å hoppe for å få varme i kroppen og sikret seg klem fra barnehagebarna.

Johnsen fikk æren av å klippe snoren, som markerte åpningen av stien.

Fra Karmøy kommune stilte Aase Simonsen.

For meg er dette en spesiell plass. Jeg er født på Åkra, jeg har badet her under hele oppveksten, i iskald sjø. Disse strendene er noe av det fineste vi har og det er utrolig flott at vi bruker dem, sa Aase Simonsen, som også forkynte at hun planla et nyttårsbad - uavhengig vær.

Friluftsrådet Vest planlegger utvidelse av stien slik at den blir cirka 500 meter lengre, i nordlig retning.

Artikkeltags