HAUGESUND: Byggesøknaden blir sendt til Haugesund kommune høsten 2017.

– En ny o-hytte vil gi klubben en funksjonell hytte, en viktig møteplass for alle generasjoner, en god arena og samlingsplass knyttet til alle sportslige aktiviteter. Hytta vil fortsatt spille en viktig rolle i byens friluftsliv, med vaffelsalg og turorienteringstilbud i umiddelbar nærhet, skriver Grethe Paulsen Vie i styret til HIL Orientering i en pressemelding.

Enstemmig vedtatt

De øvre kostnadsramme er på 8 millioner kroner, der 50 prosent er egenkapital og 50 prosent offentlige tilskudd. Haugesund kommune har allerede gitt tilsagn om 500 000,- til hytta. Spillemidler og MVA-refusjon vil være de største offentlige tilskuddene.

HIL Orientering går inn med 1 millon kroner i egne midler i den nye hytta. Den skal videre finansieres med sponsormidler, bidrag fra private, og egen dugnadsinnsats.

– En egen crowfundingside (o-hytta.no) er opprettet – og gir private og bedrifter muligheter til å støtte o-hytta. Gjennom å arrangere større orienteringsløp, blant annet Fjord-O i Skudeneshavn 2018, håper klubben på å få et godt overskudd som vil brukes på ny hytte, skriver Paulsen Vie.