Gå til sidens hovedinnhold

Godtar ukjent drapsmann

Artikkelen er over 17 år gammel

Advokatene Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt er enige med politiet. De godtar at drapsmannen i Birgitte-saken er ukjent.

Dette er den første gang advokatduoen er enig med politiets konklusjon om å henlegge saken.
- Vi er overbevist om at kriminaltekniker Hans Barane og politiadvokat Thor Buberg har gjort en glimrende jobb. Vitenskapen kan ikke gi oss flere svar, sier Arvid Sjødin til Haugesunds Avis.
Den hjertelige enigheten mellom advokatene og politiet oppstod etter et møte i går. Advokatene fikk en redegjørelse for hva som er gjort i Birgitte-saken de siste årene.

Gjør retrett

- Møtet gikk veldig bra. Vår konklusjon er den samme som politiets - søskenbarnet er utelukket i saken. Dette er en stor dag for oss, understreker Sigurd Klomsæt.
Advokatene trekker tilbake tidligere uttalelser om at DNA-undersøkelsene som ble gjort i Østerrike ikke var gode nok, og at de ville ta med seg hårstrå til England. Utspillet kom etter at det ble kjent at det ikke fantes DNA-match i saken.
- Vi har stilt spørsmål til arbeidet som ble gjort i Østerrike. Tidligere uttalelser om at prøvene ikke var gode nok, trekker vi tilbake. Analysearbeidet er mer omfattende enn vi har fått opplyst, innrømmer Klomsæt.
Advokaten til Birgitte Tengs' foreldre, John Christian Elden, håper at enigheten mellom politiet og søskenbarnets advokater endelig fører til ro i saken.
- Det er det mine klienter har håpet hele tiden, sier Elden til Haugesunds Avis.

Lovet bekreftelse

Dermed slår Sjødin og Klomsæt seg til ro med DNA-konklusjonen. Men erstatningssakene til Birgitte Tengs' søskenbarn går videre.
Duoen mener politiet har lovet å gi dem bekreftelse på at søskenbarnets status som frifunnet ikke er endret etter analyseresultatene fra Østerrike.
- Vi kommer til å legge frem det materialet vi har fått frem for Gulating lagmannsrett og Høyesterett, sier Klomsæt.
Han sier de regner med at søskenbarnet tilkjennes flere millioner kroner i erstatning for urettmessig forfølgelse. De håper også at erstatningssaken der søskenbarnet er dømt til å betale Tengs' foreldre 100.000 kroner, blir tatt opp på ny i lagmannsretten.
elisabeth.fiveland@haugesunds-avis.no
HISTORISK ENIGHET: Advokatene Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt holder fred i Birgitte-saken etter at de ble enige med politiet. - Det viktigste er at søskenbarnet er utelukket i saken, sier de to.