Grov hets av 16-åring

GRANSKES: Håkon Ormåsen, talsperson i Tjen Folket Kommunistisk Forbund, sier de vil granske hetsmeldingen som ble sendt fra SOS Rasismes kontor i Haugesund.FOTO: TJEN FOLKET

GRANSKES: Håkon Ormåsen, talsperson i Tjen Folket Kommunistisk Forbund, sier de vil granske hetsmeldingen som ble sendt fra SOS Rasismes kontor i Haugesund.FOTO: TJEN FOLKET

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ei 16 år gammel jente meldte seg ut av og skrev kritisk om Tjen Folket og SOS Rasisme. I en anonym melding sendt fra organisasjonens kontor ble hun anbefalt å ta selvmord.

DEL

HAUGESUND: Nora Warholm Essahli fra Trondheim hadde vært medlem i SOS Rasisme i tre å før hun for et halvt år siden meldte seg inn i den kommunistiske grupperingen Tjen Folket – etter å ha blitt rekruttert i SOS Rasismes lokaler. Hun meldte seg nylig ut av begge organisasjonene.

Fra Haugesund

Den 7. desember publiserte hun en kommentar hvor hun oppsummerte sine erfaringer med organisasjonene, som begge styres fra Haugesund. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Henrik Ormåsen, som er ansatt i SOS Rasisme og en av grunnleggerne av Tjen Folket, var en av kritikerne. Under eget navn. Men fra samme IP-adresse som Ormåsen brukte kom det også langt sterkere lut, mot 16-åringens kommentar og utmeldelser, under navnet «Herman Halik». Her tituleres jenta som «Hora» og hun blir oppfordret til å «følge eksemplet til Judas» som hengte seg. «Kanskje du skal gjøre det samme?», står det i ytringen fra IP-adressen som altså Henrik Ormåsen deler.

Haugesunds Avis har sporet denne IP-adressen til Haugesund.

– Mobbing og trusler

– Som far opplever jeg dette som veldig usaklig og veldig hårreisende. Det innebærer en oppfordring til selvmord, mobbing og trusler mot en mindreårig, sier Karim Essahli, far til 16-åringen.

– Hva tenker du om at det kanskje er en voksen som kommer med en slik melding?

– Det taler enda mer mot vedkommende. Jeg skjønner ikke hvordan de kan behandle en ungdom på denne måten, sier faren.

Karim Essahli beskriver datteren som en ettertenksom person med sterke sosiale og politiske interesser.

Han er sjokkert over at datteren blir kalt hore.

– Det er en personlig fornærmelse. Skjønner ikke hvordan noen kan beskrive en jente på 16 år på den måten, sier han.

I en kommentar til Haugesunds Avis, formidlet via faren, skriver Nora Warholm Essahli at hun ser på meldingen som en drapstrussel.

– Denne typen oppførsel er sosialt akseptert i Tjen Folket, og de er kjent for å gå til personangrep mot politiske motstandere, skriver Essahli.

Familien vurderer om de skal politianmelde saken.

Artikkeltags