Har MOT til å underholde

SPILLER FOR MOT: Rebecca Grønningen Smith og Jasmin K. Hansen opptrer både sammen og solo for MOT. Foto: Ellen Marie Hagevik

SPILLER FOR MOT: Rebecca Grønningen Smith og Jasmin K. Hansen opptrer både sammen og solo for MOT. Foto: Ellen Marie Hagevik

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

21. november tar elever mot til seg og gleder andre over hele landet.

DEL

HAUGESUND: Mot Til Å Glede Dagen arrangeres i år for tiende gang. I Haugesund fikk blant annet bedrifter og folk på gata pepperkaker og en hyggelig, håndskrevet hilsen av elever fra VG 2 og 3 interiør ved Haugaland videregående skole.

To av elevene opptrådte også under MOT-showet i Vardafjellhallen sammen med bandet Final Curtain Call og sjongløren Luis David fra Peru.

Tidligere i høst ble Rebecca Grønningen Smith (18) og Jasmin K. Hansen (16) valgt ut av MOT sentralt til å delta på «Mestringsreisen».

For en måned siden var de to dager var de på MOT Camp i Trondheim og fikk blant annet opplæring i å opptre og å bli mer bevisste som artister.

– Det er ikke alle forunt å få bli med på dette, og uvanlig at en skole får med to elever, sier MOT-informatør Jostein Hustveit.

Begge jentene synger og spiller gitar og piano. Begge skriver egne sanger, men de kjente ikke hverandre fra før. I går hadde de «eksamen» sammen på scenen.

– Nå er det ikke lenge til vi skal opptre, og vi har ennå ikke hatt generalprøve, sier jentene rett etter et besøk i Radio 102.

De innrømmer at det kribler litt nervøst, men gleder seg også.

– Hvordan begynte reisen?

– Jostein (Hustveit) spurte om jeg spiller og synger. Jeg svarte ja, men at jeg ikke opptrer så mye. Så lurte han på om jeg ville være med på «Mestringsreisen», og jeg sa at jeg kan jo prøve, forteller Rebecca, som er innfødt haugesunder.

Jasmin har bodd mange steder. Hun flyttet fra Bømlo til Haugesund for fire måneder siden for å gå på skole.

– Jeg bruker å sitte ved pianoet på skolen og spille og synge hver dag. En dag spurte Jostein meg en masse spørsmål, men jeg skjønte ikke at han hadde søkt meg med på Mestringsreisen før han fortalte at jeg skulle dra sammen med Rebecca, forteller Jasmin.

De spiller to låter sammen, og enhver for seg. Jasmin en sang hun har skrevet tekst og melodi til selv. Rebecca går for en coverlåt.

– Blir det mer samarbeid og en duo av dere etter hvert?

– Vi er med i MOT for resten av livet, og folk kan booke oss i forbindelse med MOT-arrangementer. Om vi gjør noe sammen utenom er jeg litt mer usikker på, sier Jasmin.

– Vi har litt forskjellig musikksmak og treffer kanskje hverandre 50/50. Jeg er rolig og tragisk. Jasmin mer soul og trøkk i, smiler Rebecca.

Artikkeltags