Gå til sidens hovedinnhold

Finnås Kraft skal eie 10,5 prosent av Haugaland Kraft

Artikkelen er over 4 år gammel

Kraftselskapet fra Bømlo blir fra nyttår den tredje største eieren i Haugaland Kraft når en intensjonsavtale fra september nå blir gjennomført.

HAUGESUND: Finnås Kraftlag eide 10,14 prosent i Sunnhordland Kraftlag (SKL). Det er disse aksjene som gjøres om til aksjer i Haugaland Kraft. Endringene er vedtatt på ekstraordinært årsmøte i Finnås Kraftlag og ekstraordinær generalforsamling i Haugaland Kraft mandag og tirsdag denne uka. Dermed følges intensjonsavtalen fra september opp og blir virkelighet.

– Denne løsningen gir en framtidsrettet modell som vil styrke begge selskaper. Finnås Kraftlag ser på Haugaland Kraft som en spennende bedrift som vil gi Finnås Kraftlag langsiktig avkastning, uttaler Nils Gunnar Gloppen, elverksjef i Finnås Kraftlag, i en pressemelding.

– Haugaland Kraft vil med dette få inn en ny eier med kompetanse som er viktig for våre forretningsområder og for videre utvikling av Haugaland Kraft som et regionalt selskap, sier konsernsjef i Haugaland Kraft Olav Linga i den samme meldingen.

LES OGSÅ: Ny eier inn i Haugaland Kraft

Med disse endringene blir Haugaland Kraft majoritetseier i SKL, med 53,3 prosent. BKK eier 33,8 prosent.

I Haugaland Kraft er Karmøy kommune største eier med 38,25 prosent. Haugesund kommune eier nå 27,27 prosent. Endringene gjelder fra nyttår.

Finnås Kraftlag eies av et stort antall medlemmer. I årsrapporten for 2015, står det at det er 3.041 registrerte medlemmer. Kraftlaget omsatte for 146,3 millioner i 2016. Resultat før skatt: 15,5 millioner. Selskapet hadde ved nyttår 440 millioner i eiendeler og en gjeld på 141,8 millioner kroner.

Haugaland Kraft omsatte for 1,957 milliarder kroner i fjor og hadde et resultat på 797 millioner.

SKL omsatte for 710 millioner i 2016 og hadde et resultat før skatt på 261 millioner.

Kommentarer til denne saken