Aibel vinner ny Gudrun-kontrakt

Bilde av Gundrun-plattformen 2013 Sail Away.

Bilde av Gundrun-plattformen 2013 Sail Away. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kontrakten har en verdi på rundt 600 millioner kroner.

DEL

NÆRINGSLIV: Høsten 2018 ble Aibel tildelt FEED-kontrakten (Front ENH Engineering Design) for Gudrun Phase 2 Water Injection.

Nå er kontrakten med Equinor utvidet til også å gjelde selve gjennomføringsdelen (EPCI), skriver Aibel i en pressemelding.

– Øke og forlenge utvinningen

Aibel leverte sommeren 2013 plattformdekket til Gudrun etter å ha vært ansvarlig for prosjektering, innkjøp, bygging og sammenstilling (EPCI).

– Vi kjenner Gudrun-plattformen svært godt så jeg er overbevist om at vi vil lose også dette prosjektet trygt i havn. Vi er meget fornøyd med tilliten Equinor viser oss, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen i en pressemelding.

Hovedformålet med prosjektet, Gudrun Phase 2 Water Injection, er å øke og forlenge utvinningen fra reservoaret.

Under FEED-fasen har Aibel sikret modning av det valgte konseptet for vanninjeksjon inn i reservoaret. Oppdraget har omfattet studiearbeid relatert til nytt utstyr og rør for vanninjeksjonssystemet.

I tillegg har Aibel jobbet med løsninger for integrasjon, oppkobling og sammenstilling av dette på Gudrun-plattformen, står det i meldingen.

– Her får vi brukt Aibels brede kompetanse i hele verdikjeden, fra tidlige studier til ferdig prosjekt. Tildelingen er en bekreftelse på at studie-teamet har gjort et grundig forarbeid og videreutviklet et konkurransedyktig konsept, noe som sikrer oss et svært godt utgangspunkt for selve gjennomføringen, påpeker Andersen.

Gjennomføringsdelen av fase 2 har en anslått verdi på ca. 600 millioner kroner og starter opp umiddelbart. Prosjektet vil på topp engasjere rundt 160 personer fordelt på land og på installasjonen offshore, opplyser Aibel.

– I hovedsak vil dette skje fra Aibel sitt hovedkontor i Stavanger, men vi får god støtte fra Haugesund også, forteller kommunikasjonsrådgiver i Aibel Mona Winge.

Artikkeltags