Inviterer til støttemarsj i byheiene for å hindre vindkraftutbygging

BUAFJELL: Turgjengen som tar en pust i bakken på Buafjell vest i byheiene tidligere i år. 12. mai går DNTs støttemarsj for naturen innom samme sted.

BUAFJELL: Turgjengen som tar en pust i bakken på Buafjell vest i byheiene tidligere i år. 12. mai går DNTs støttemarsj for naturen innom samme sted. Foto:

12. mai arrangerer Den Norske Turistforening (DNT) støttemarsj for naturen. I Haugesund går markeringen fra Steinsfjellet via Buafjell vest til Kringsjå. 

DEL

HAUGESUND: Neste søndag arrangerer DNT markeringer hele 15 steder i landet, for å si ifra om sitt syn på de omfattende vindkraftanleggene som kan komme.

– Målet er å hindre vindkraftutbygging i verdifull natur, begrunner foreningen.

Marsjerer for å si ifra

Da Norges vassdrags-og energidirektorat (NVE) la fram Nasjonal Ramme for Vindkraft på land (NRVL) 1. april, kom det fram at Haugalandet er et av 13 områder i Norge som er valgt ut til et potensielt og velegnet område for vindkraftanlegg.

– Vi kommer til å si ifra på den måten som passer DNT best, nemlig å gå, sier styreleder i Haugesund Turistforening Karl Andreas Knutsen i en pressemelding.

Støttemarsjen i Haugesund vil gå fra Steinsfjellet 12. mai klokken 11.30.

– Turen går via Buafjell vest til Kringsjå. Dette er en søndagstur med et viktig budskap, som passer hele familien, sier styrelederen.

– Ikke nødvendig

Støttemarsjen arrangerer Haugesund Turistforening sammen med FNF Haugaland (Forum for natur og friluftsliv).

– Det er ikke nødvendig å ødelegge natur for å redde klima. Det er nok elkraft å hente ved oppgradering og effektivisering, slik Haugaland Kraft nå gjennomfører i Litledalen i Etne. Så må vindkraft til havs få muligheter til å utvikle seg, noe som vil bety mye for vår verdensledende offshorebransje, sier Knutsen i en pressemelding.

Artikkeltags