- Det er vemodig

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Alexander Urrang Hauge slutter etter fire år som ansvarlig redaktør i TV Haugaland.

  DEL

  HAUGESUND: Haugaland Media har besluttet å ansette Øystein Merkesvik som ansvarlig redaktør for TV Haugaland, Karmøynytt og Haugalandnytt. Merkesvik tiltrer i stillingen umiddelbart, melder TVH.no.

  Alexander Urrang Hauge har vært ansvarlig redaktør i TV Haugaland, men gir seg nå etter fire år.

  - Både jeg og Øystein søkte på jobben, og han fikk den. Jeg er skuffet og synes det er vemodig å ikke få jobben, men samtidig er det mye annet jeg har lyst å gjøre. Jeg tenker at alle dører står åpne. Øystein Merkesvik er en flink fyr og et godt menneske, sier Urrang Hauge til Haugesunds Avis.

  Han fikk tilbud om en stilling som journalist i redaksjonen med fokus på næringsliv, men har takket nei.

  - Jeg synes en ny redaktør skal få forme redaksjonen selv og få en ny start uten at den gamle redaktøren er med. Det er mye annet jeg har lyst å gjøre, og har litt planer uten at jeg vil røpe hva, sier han.

  Urrang Hauge roser arbeidsplassen sin de siste årene. Onsdag hadde han sin siste arbeidsdag, torsdag tok han farvel med redaksjonen.

  - Det var trist, vi er en liten gjeng som kjenner hverandre godt. Det har vært fire travle og utfordrende år, og jeg synes vi har klart å få til et betydelig løft og skapt en god redaksjonskultur. Nå får vi se hva jeg gjør videre, men jeg kommer nok til å være mindre «på» og slutte å følge politiet sin Twitter-konto, smiler han.

  Nylig ble det kjent at FKH kjøper TV Haugaland, Karmøynytt og Haugesundnytt. De tre lokale medieaktørene slår sammen sine virksomheter i det nye selskapet Haugaland Media AS. Haugesundnytt har for øvrig skiftet navn nå til Haugalandnytt.

  TVHaugaland skriver at styret har ønsket at det nye mediehuset ledes i en to-leder ordning med en ansvarlig redaktør og en daglig leder. Fra tidligere av har Vidar Jenssen vært daglig leder og vil fra nå lede sammen med Øystein Merkesvik.

  - Det er en fantastisk utfordring. For min del er det den mest spennende medieutfordringen jeg kunne fått i dette distriktet. Så jeg gleder meg voldsomt til å ta fatt på dette, sier Merkesvik til TVH.no.

  Artikkeltags