Haugesunds Avis med ny trykkeriavtale. – Dette vil også komme leserne til gode

NY AVTALE: Mediehuset Haugesunds Avis og Bladet Sunnhordland har signert ny avtale for trykk av Haugesunds Avis. (F.v) Ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis Einar Tho, daglig leder i Bladet Sunnhordland Reidar Hystad og administrerende direktør i Mediehuset Haugesunds Avis Øystein Vormestrand.

NY AVTALE: Mediehuset Haugesunds Avis og Bladet Sunnhordland har signert ny avtale for trykk av Haugesunds Avis. (F.v) Ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis Einar Tho, daglig leder i Bladet Sunnhordland Reidar Hystad og administrerende direktør i Mediehuset Haugesunds Avis Øystein Vormestrand. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mediehuset Haugesunds Avis og Bladet Sunnhordland har signert avtale for trykk av Haugesunds Avis. Fra neste sommer skal papiravisa bli trykket på Stord.

DEL

HAUGESUND: De siste årene har Haugesunds Avis blitt trykket av Schibsted i Bergen, og før den tid også i Stavanger.

Men fra 1. juli 2019 skal papiravisa trykkes her i regionen.

Sikrer arbeidsplasser

Administrerende direktør Øystein Vormestrand trekker fram flere fordeler med den nye avtalen, som vil løpe i tre år, med mulighet for forlengelse.

– Den nye avtalen om trykk av Haugesunds Avis er konkurransedyktig på pris. Samtidig får avisa økt fleksibilitet og mulighet for senere deadline for trykk, forklarer han.

I tillegg blir avstandene reduserte, noe som vil være nyttig i et stramt distribusjonsvindu, understreker Vormestrand.

– Det er også hyggelig å kunne være med på å sikre arbeidsplasser i regionen, og skape forutsigbarhet for begge parter, sier han.

Gir flere muligheter

Ansvarlig redaktør i Haugesunds Avis Einar Tho mener det er en god ting for både avisa og leserne at trykkingen flyttes fra Bergen til Stord.

– Med mer fleksibilitet, ikke minst på trykketidspunkt, gir avtalen oss muligheter vi ikke har hatt de siste årene. Haugesunds Avis er langt framme på digital utvikling, men papiravisen er fortsatt svært viktig. Denne avtalen understreker nettopp dette, sier han.

Videre forteller Tho et godt samarbeid med Bladet Sunnhordland.

– De har vist forståelse for både avisens og lesernes behov. Det er en gjeng med flinke folk der oppe som brenner for faget, og vi er trygge på at kvaliteten kommer til å bli god, sier han.

Nytt steg

Torsdag ettermiddag var daglig leder i Bladet Sunnhordland Reidar Hystad på plass i Mediehuset for signering av den nye avtalen.

– Vi setter stor pris på tilliten, og synes det er stas å få til en avtale med en avis som satser like mye på papir som oss, sier han.

Dette gjør nå at trykkeriet på Stord kan ta det siste steget for nye investeringer, og dermed være rustet til å være på plass så lenge papiravisene kommer til å eksistere, forklarer Hystad – og legger til at han tror det er lenge.

– Det vil blant annet komme to nye trykkeritårn. Samtidig vil mer av trykkeriprosessen bli automatisert, sier han, og legger til at det nå blir kake og feiring på Stord.

SIGNERING: Torsdag ettermiddag var daglig leder i Bladet Sunnhordland Reidar Hystad på plass i Mediehuset for signering av den nye avtalen.

SIGNERING: Torsdag ettermiddag var daglig leder i Bladet Sunnhordland Reidar Hystad på plass i Mediehuset for signering av den nye avtalen. Foto:

Artikkeltags