– Har helt tydelig truffet noe hos folk

Kakefest: Leder i Haugesund Sentrum, Odd Fossan Waage jr. (t.h), bød på kake og kaffe til Per Ivar Aase fra Kolumbus (t.v.), påtroppende sentrumskoordiantor Camilla Klovning Strømø, Liv Ferkingstad og Fredrikke Bakkevig fra Hanskemagasinet. foto: tone lütcherath

Kakefest: Leder i Haugesund Sentrum, Odd Fossan Waage jr. (t.h), bød på kake og kaffe til Per Ivar Aase fra Kolumbus (t.v.), påtroppende sentrumskoordiantor Camilla Klovning Strømø, Liv Ferkingstad og Fredrikke Bakkevig fra Hanskemagasinet. foto: tone lütcherath

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Liv Ferkingstad er overveldet over den store responsen som kom etter hennes initiativ til lørdagsmarked i Byparken.

DEL

HAUGESUND: Onsdag skrev Haugesunds Avis at det hver lørdag fra 23. april til 1. oktober skal arrangeres marked i Byparken i Haugesund.

LES OGSÅ: Marked hver lørdag

Da kan hvem som helst ta med seg bord og ting de vil selge og møte opp.

Responsen etter at artikkelen ble publisert har vært stor.

– Dette har helt tydelig truffet noe hos folk, sier initiativtaker Liv Ferkingstad.

På Haugesunds Avis sin Facebook-side er saken «likt» av over 1.100 personer, den er delt av flere og mange har lagt igjen en kommentar.

Utelukkende positive.

– Jeg tror noe av grunnen til at det treffer folk er at dette vil bli en møteplass for folk. Noen synes det er kjekt å få en plass der de kan selge tingene sine, andre synes det er fint å ha en plass å møte andre. De er det ikke så mange av, utenom puber da, sier Ferkingstad.

– Aldri opplevd lignende

Hun bor selv nord i sentrum, og tror et marked i Byparken hver lørdag kan være med og skape mer liv i den delen av byen.

– Jeg har et motto om at er det noe du savner må du gjøre noe med det selv. Dette skal bli spennende, sier Ferkingstad.

Hun sier de ikke ønsket å kalle det for loppemarked.

– Da hadde vi begrenset det til kun gamle ting, men nå kan folk også selge nyere ting eller noe de selv har laget. De velger selv, sier hun.

Påtroppende sentrumskoordiantor Camilla Klovning Strømø sier skoleklasser som samler inn penger til turer har vist interesse. Også hun har utelukkende fått positiv respons fra dem hun har pratet med. Daglig leder i Haugesund sentrum, Odd Fossan-Waage jr., sier han aldri har opplevd lignende respons den tiden han har vært sentrumsleder.

– Det var høy aktivitet på Facebook, men også folk vi har pratet med på gata har vært svært positive til dette. Her kan hvem som helst selge hva som helst og det er helt gratis, sier han.

Vil ha flere til sentrum

Fossan-Waage mener at den lave terskelen for å være med er noe av grunnen til at det treffer så godt.

– Frelsesarmeen stiller med bord som kan lånes eller folk kan ta med selv. Det varer fra klokken 10 til 15, så det er bare å møte opp i god tid og huske kontakter, oppfordrer han.

Torsdag formiddag ble det servert kake og kaffe på kontoret til Haugesund Sentrum.

Der stakk blant annet Fredrikke Bakkevig fra Hanskemagasinet innom.

– Jeg synes dette er et veldig bra initiativ og tror det kan få flere folk til sentrum, sier hun.

Artikkeltags