Mandag kommer disse til Haugesund

GLASS- OG METALL:Beholderen kan tas i bruk med en gang du får den, men første ordinære tømming blir først i januar/februar.

GLASS- OG METALL:Beholderen kan tas i bruk med en gang du får den, men første ordinære tømming blir først i januar/februar. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

HIM starter utleveringen av nye beholdere til glass- og metall emballasje i Haugesund neste uke. Utleveringen vil starte på Hagland og Nordbygdene og gå gradvis sørover.

DEL

HAUGESUND: HIM har fram til nå levert ut ca. 9300 beholdere og er om lag halvveis med utleveringen. Arbeidet har pågått i distriktskommunene siden august, skriver HIM i en pressemelding.

I forkant av utleveringen sendes det ut SMS-varsling til dem som får beholdere de nærmeste dagene. Vedlagt de nye beholderne følger det også med nødvendig informasjon.

De fleste får egne 140 liters beholdere, men abonnenter som i dag har felles samleplass vil få felles beholdere eller glassiglo. Enkelte steder der det er svært trangt for renovasjonsbilene å komme til vil det også være en slik ordning. Beholderne vil tømmes hver åttende uke, melder HIM.

Store nok

Ut ifra HIMs egen statistikk og erfaringstall fra andre, vil beholderne være store nok, også selv om en skulle glemme eller gå glipp av en ordinær tømming.

Det er bare emballasje av glass og metall som skal kastes i beholderne. Steintøy, drikkeglass, stekepanner/gryter og annet metall eller glass skal leveres til et av HIM sine betjente avfallsmottak. Glassbiter og så videre kan eventuelt pakkes godt inn og kastes i restavfallet.

For å forhindre feilsortering vil beholderne være låst, men har et innkasthull i lokket. Låsen vil bli åpnet automatisk ved tømming på renovasjonsbilen.

Samtidig med utlevering av nye beholdere leveres det også ut en smart plastkrok til å feste plastsorteringssekken til beholderen.

Artikkeltags