HAUGESUND: Den hovedtiltalte i SOS Rasisme-saken, daglig leder i den konkursrammede organisasjonen, Kjell Gunnar Larsen, møtte kampklar i Haugaland tingrett i dag og føler seg trygg på at både han og hans medtiltalte skal komme renvasket ut av den ti uker lange rettssaken.

Han medgir at årene etter 2009 har vært svært ubehagelige og en belastning for ham. Nå ser han fram til å forklare enda en gang hvordan alle ting henger sammen rundt det som han betegner som en heksejakt mot SOS Rasisme og han personlig.

- Verken påtlemyndigheten eller Haugaland tingrett, da den avsa dom i november 2011, har fått med seg sentrale punkter i saken om medlemsjuks. Vi mener at vi har vårt på det tørre, og vi har stor tro på at vi skal få dette tydelig fram denne gang, sier Larsen til Haugesunds Avis før rettsmøtet. At det er noen hundre feil i medlemslistene blant 50.000 medlemmer, er ikke noe særlig å stusse på, mener han.

At retten har lagt til grunn betydelig høyere antall medlemmer som ikke har vært reelle og i strid med regelverket, forklarer han med at retten ikke har fått med seg at både regelverket og et brev fra Barne- og likestillingsdepartementet godkjenner at vervede medlemmer i siste halvdel av et år, også kan regnes som medlemmer i det neste. Det er der de store tallene ligger, sammen med familiekontigenten, som heller ikke ble godkjent.

Om at han hevet uføretrygd mens han jobbet for flere organisasjoner, sier han nå at Nav fortsatt gir ham uføretrygd og har gått delvis tilbake på tidligere vedtak. Dette meddelte han politiet for få dager siden, sier han.

Han mener også at de av SOS Rasisme sine medlemmer som har forklart seg om medlemsjuks til politiet, har sin egen agenda for det.

Forrige mandag ble han kastet ut av rettssalen i Haugesund da to av dem ble dømt, fordi den ene tiltalte nektet å forklare seg med Kjell Gunnar Larsen sittende i salen.

Les også:

Medlemsjuks ble helt fatalt

Laget falske lister på dugnad

Alle nekter skyld