Mohn: – Det er jo bare å søke om fast skjenkebevilling

- BARE TIL Å SØKE: Ordfører Arne-Christian Mohn.

- BARE TIL Å SØKE: Ordfører Arne-Christian Mohn. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ordfører Arne-Christian Mohn kjenner seg ikke igjen i mafiabeskrivelsen fra Alf Kåre Olavesen på veteranbåten «M/S Sandnes» og presiserer at han er ordfører, ikke mafiaboss.

DEL

RADIO 102: – Dersom de ikke er fornøyde med å ikke få ambulerende skjenkebevilling, så kan de bare søke om fast bevilling. Det koster dem 4000 kroner over fire år, og de kan komme så ofte de vil, sier Mohn.

LES OGSÅ: Veteranbåtledere skjeller ut alkoholregler og utelivsbransjen i Haugesund

Mohn spekulerer i om Olavesen og de andre veteranbåtene har misforstått reglene. Og det kan virke som at det stemmer, eller at det har vært en glipp i kommunikasjonen.

– Det er litt dumt hvis de da ikke har forstått at dette er en mulighet. Det er en fin mulighet, sier Mohn.

Han mener at 1.000 kroner i året for å få lov til å skjenke ikke er dyrt.

– Det er ikke en spesielt høy pris når vi vet at omsetningen gjerne er mange ganger høyere i løpet av en helg, sier ordføreren.

– Vi har fått høre at vi må søke om bevilling gjennom andre. Det er ingen som har sagt til oss at vi kan betale 4000 kroner over fire år. Jeg føler her at det er noen som nå kryper til korset for å dekke over. Det er kulturfiendtlig det Haugesund kommune driver med, sier Olavesen.

Han er lite fornøyd med kommunen, og har engasjert advokat i den mening at kommunen bryter loven med sine skjenkeregler. Nå åpner imidlertid både Mohn og Olavesen for ny dialog om saken.

Veteranbåten «M/S Sandnes» kommer altså ikke til Havnedagene i helga, men har ifølge Olavesen et oppdrag under Filmfestivalen som de må gjennomføre.

– Jeg forventer at kommunen ordner opp i den søknaden vi har inne, og slutter med dette tullet.

HØR RADIO 102-INNSLAGET HER

Artikkeltags