Denne uka får vi over 10.000 gjester

MAGISK? "Costa Magica" har med seg 3.400 passasjerer til Haugesund.

MAGISK? "Costa Magica" har med seg 3.400 passasjerer til Haugesund. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi får håpe vi har noe gjærbakst i fryseren ...

DEL

REISELIV: Nei, heldigvis er det folk klare til å ta seg av alle cruiseturistene som glir inn Karmsundet med store skip denne uka. I overkant av 10.000 passasjerer kommer sjøveien for å oppleve Haugalandet, opplyser Vigleik Dueland i Destinasjon Haugesund & Haugalandet.

Aldri før har det kommet fire store cruiseskip på ei uke, og aldri før har det kommet så mange turister med båt.

– Uken starter med anløp av MS «Aurora» tirsdag, som for øvrig er et nytt bekjentskap for Haugesund. Hun ankommer tirsdag klokken ni, og vil bli liggende til klokken fem om ettermiddagen. «Aurora» bringer med seg om lag 2.300 gjester. Ikke før har britiske gjester forlatt Garpaskjærkaien, før vi på onsdag får et gjensyn med det spanske skipet «Monarch». Med seg har hun 2.700 gjester, i hovedsakelig spanske. Monarch kaster loss klokken seks om kvelden, opplyser Dueland.

Torsdag kommer italienerne med «Costa Magica», en ny debutant i Haugesund. Klokken 11 slippes 3.400 passasjerer av, og de seiler videre klokken 19.

LES OGSÅ: ... og dette er hva flest vil se

Og det er ikke slutt med det:

– På selveste dagen når Ironman går av stabelen, altså på søndag, får arrangementet noen ekstra tilskuere da «AIDAbella» for første gang anløper Haugesund med sine 2000 tyske gjester. Foruten å oppleve Ironman-arrangementet, vil disse gjestene på lik linje med alle andre komme til å ha utflukter på hele Haugalandet, skriver Dueland i en epost.

Under Ironman 70.3 er flere gater og veier stengt store deler av søndagen, også der turistene normalt skal fraktes.

– Det er en utfordring som vi ser på sammen med Ivar Jacobsen. Vi skal nok finne en løsning, sier Dueland til Haugesunds Avis.

Artikkeltags