Gratulerte seg selv med dagen – og ga bort 15.000 kroner

GAVE: Administrerende direktør Øystein Vormestrand med gaven til Møteplassen i Kopervik med ungdomsveileder Thomas Aanerud.

GAVE: Administrerende direktør Øystein Vormestrand med gaven til Møteplassen i Kopervik med ungdomsveileder Thomas Aanerud. Foto:

Møteplassen i Kopervik fikk 15.000 kroner av Mediehuset Haugesunds Avis på avisens 124. årsdag.

DEL

HAUGESUND: Det er etter hvert blitt en tradisjon for Mediehuset Haugesunds Avis å gi en gave til et veldedig, lokalt formål på avisens bursdag.

I år var det Møteplassen i Kopervik som ble valgt ut.

Som i fjor og året før der, spurte vi leserne våre på Facebook om hvem som burde motta den årlige gaven. Og over tusen ulike kommentarer tikket inn.

Av mange gode forslag var det altså organisasjonen som holder til i Hovedgaten 37/39 i Kopervik som ble plukket ut som vinner.

Tradisjon

– Vi er helt avhengige av slike gaver. Dette var midt i blinken, sier Thomas Aanerud.

Han er ungdomsveileder hos Møteplassen, som ble startet i 2007 av organisasjonen IOGT på vegne av Karmøy kommune.

– Det er et tilbud til ungdommer i alderen mellom 15–25 år som synes livet er utfordrende og vanskelig, forklarer Aanerud og trekker fram:

– Det kan være alt ifra rus, psykiske problemer, skole -og jobbvegring eller utfordrende hjemmeforhold, ramser han opp.

Ifølge ungdomsveilederen er det rundt 60 ungdommer som benytter seg av tilbudet til enhver tid.

– Hittil i år er det nærmere 100 ungdommer som har vært innom hos oss. Det er et rekordhøyt tall. Noe som er et tydelig signal på at det er behov for en slik plass, understreker han.

– Hva skal gaven brukes til?

– Pengene skal brukes på aktiviteter for ungdommene. Vi ønsker å få til en tur neste sommer. Gjerne til Tusenfryd. Da kommer disse pengene godt med, sier Aanerud.

Tidligere vinnere

Det er Mediehusets julegave til sine egne pensjonister som etter pensjonistenes eget ønske, har gått til gode frivillige formål de siste årene.

Haugesund Røde Kors, Frelsesarmeens bo- og omsorgssenter, HC-gruppa i Djerv 1919, Veiledningssenteret for pårørende og Norsk Folkehjelp Haugaland er blant dem som har fått den veldedige gaven tidligere.

Artikkeltags