– Nå våger vi å smile skikkelig

GLIS: Leder i Nav marked Elisabeth Lie Nilsen kan smile over arbeidsledighetstallene i Rogaland for september som ble sluppet fredag.

GLIS: Leder i Nav marked Elisabeth Lie Nilsen kan smile over arbeidsledighetstallene i Rogaland for september som ble sluppet fredag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både Haugesund og Karmøy har vesentlig færre arbeidsledige enn for ett år siden.

DEL

HAUGESUND: Det viser de siste tallene fra Nav, som ble offentliggjort fredag morgen.

I Haugesund er 582 personer nå helt ledige, et tall som et 353 færre enn for ett år siden (-38 prosent). I Karmøy er 555 personer helt ledige, 244 færre enn for ett år siden (-31 prosent).

– Arbeidsmarkedet i Rogaland utvikler seg fortsatt i positiv retning, og det blir stadig færre helt arbeidsløse innen alle aldersgrupper og i de fleste yrkesgruppene, sier Nav-direktør i Rogaland Truls Nordahl i en pressemelding.

Samlet er 8.797 personer helt arbeidsledige i Rogaland, noe som utgjør 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Dette inkluderer 3.488 kvinner og 5.309 menn.

For ett år siden var bruttoarbeidsløsheten i Rogalnad på 5,1 prosent.

Ber om is i magen

Leder for Nav Marked i Nord-Rogaland Elisabeth Lie Nilsen skriver i en pressemelding at Nord-Rogaland samlet har en brutto nedgang på 187 arbeidsledige fra forrige måned. Det leder henne til å smile skikkelig.

– Vi har merket at det har vært høyt trykk i arbeidsmarkedet. Både hos oss og hos mange av våre samarbeidsbedrifter har vi hørt samme lyden at «vi trenger flere folk nå», skriver Nilsen, som likevel ber om is i magen. 

– Det som foreløpig gjør bildet mer usikkert for oss fremover er at vi ser at svært mange av jobbene har midlertidig horisont – noen kortere og noen lengre, skriver hun.

For øvrig melder Nav om at de kun har fått ett større varsel om mulig permittering i september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken