Spill gir ungdom hjelp til å finne rett utdanning

ENGASJERT: Ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen, spilte med elever fra Stangeland ungdomsskole: Mathias Brekke og Natalie Velde.

ENGASJERT: Ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen, spilte med elever fra Stangeland ungdomsskole: Mathias Brekke og Natalie Velde. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg vil ha et nytt lag, utbrøt Karmøy-ordfører Jarle Nilsen da medspillerne ikke klarte å gjette hva han prøvde å forklare. Da det ble byttet kategori, utbrøt han: – Dette er det beste laget i verden!

DEL

HAUGESUND: Fredag fikk ordførere på Haugalandet spille det nye spillet UTV-spelet sammen med 10.-klassinger. Spillet er utviklet av elever og lærere i Hordaland og skal hjelpe ungdommer når det gjelder yrkesvalg.

– I spillet lærer vi om ulike yrker og retningslinjer og beskrivelse av personlighet. Vi får hjelp til å finne et yrke, forteller Alida Haugsgjerd, elev i 10. klasse ved Frakkagjerd ungdomsskole. Hun og medelevene var kjent med spillet før de fikk spille med ordfører Sigmund Lier.

Karmøy-ordfører Jarle Nilsen spilte med elever fra Stangeland ungdomsskole i Kopervik.

– Skoi, var hans konklusjon da spillrunden var over. Få minutter tidligere hadde han med latter i stemmen forlangt nytt lag.

– Jeg er imponert over dette spillet som er laget sammen med ungdommer. Det er engasjerende og det er mye å lære. En blir kreativ og flink på en god måte, sier han.

Nilsen fortalte samtidig om da han selv skulle velge yrke.

– Min mor fortalt at jeg måtte velge et yrke jeg ville ha helt til jeg ble pensjonist. Slik ble det ikke, og slik er det ikke nå. Dere må sikkert skifte jobb, og det er greit å ha flere bein å stå på, sa han til ungdommene.

Bestillinger fra hele landet

Kjell Helge Kleppestø, leder for Senter for yrkesrettleiing i Hordaland fylkeskommune, syntes det var kjekt å se responsen da elevene og ordførerne fikk prøve spillet fredag.

NYTT SPILL: Kjell Helge Kleppestø, leder for Senter for yrkesrettleiing i Hordaland fylkeskommune. UTV-spelet er lansert.

NYTT SPILL: Kjell Helge Kleppestø, leder for Senter for yrkesrettleiing i Hordaland fylkeskommune. UTV-spelet er lansert. Foto:

– Spillet engasjerer elevene. De lærer mye samtidig som de har det kjekt. Til nå har vi trykt opp 1.500 eksemplarer. Skolene i Hordaland får spillet gratis. Andre må betale kostpris på 100 kroner.

Kleppestø har fått bestillinger fra hele landet og han regner med at de må trykke flere eksemplarer.

– Tilbakemeldingene vi får er positive. Spillet kan også utvikles til å gjelde andre fag, for eksempel engelsk, sier han.

Målet er at spillet skal bidra til at elever på ungdomsskolen tar bedre utdanningsvalg, som igjen kan gjøre det lettere å fullføre videregående skole.

UTV-SPELET: Brettspillet er for ungdomsskoleelever som skal orientere seg om utdanning og yrke i faget utdanningsvalg.

UTV-SPELET: Brettspillet er for ungdomsskoleelever som skal orientere seg om utdanning og yrke i faget utdanningsvalg. Foto:

UTV-spelet

Brettspill utgitt av Hordaland Fylkeskommune.

Spill for ungdomsskoleelever som skal orientere seg om utdanning og yrke i faget utdanningsvalg.

Spillet er gratis for alle ungdomsskolar i Hordaland, og koster 100 kroner for skoler i resten av landet.

UTV-spillet er utviklet av lærere som underviser i faget Utvanningsvalg, og elever i Hordaland.

Elever ved Voss Husflidsskole har designet spillet.

Artikkeltags