Vær-Siri tror vi får mer finvær

MER SOL: Solnedgangen sett fra Haugesund påskeaften. Statsmeteorolog Siri Wiberg tror det blir mer sol og ganske varmt også i siste del av påsken.

MER SOL: Solnedgangen sett fra Haugesund påskeaften. Statsmeteorolog Siri Wiberg tror det blir mer sol og ganske varmt også i siste del av påsken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Resten av påsken ser slett ikke verst ut. Ganske fin, faktisk. Både ved kysten og til fjells.

DEL

VÆRET: Mens solen gikk ned vest av Haugalandet rundt klokken 21.00 påskeaften, fikk Haugesunds Avis varsler om mer pent vær fra statsmeteorolog Siri Wiberg.

– Ja, det ser slett ikke så verst ut, sier den kjente NRK-værvarsleren, som er på vakt i Meteorologisk institutt.

Men først må vi tåle at det kan bli noe skydekke over Haugalandet og i fjellområdene, i hvert fall i første halvdel av 1. påskedag.

– Ganske skyet søndag. Men på ettermiddagen og kvelden ser det ut til å bli lettere skydekke. Det blir sønnavind, og den kommer kanskje opp i frisk bris på kysten. Men ikke som et jevnt drag, mer som kastevinder i ny og ne, sier meteorolog Wiberg.

Hun anslår 15–16 grader på Haugalandet søndag.

– Hvis solen titter fram, kryper det kanskje opp mot 20 grader. Men det ser ut til å bli ganske skyet søndag, og varmen avhenger mye av skydekket og hvorvidt solen kommer gjennom, sier Wiberg.

2. påskedag varsles å bli et sikrere kort.

– Finværet ser ut til å være tilbake for fullt mandag. Lettskyet og utsikt til en god del sol, sier Siri Wiberg.

Men ikke nok med det. Ifølge meteorologen ser det ut til å bli mer finvær utover i uken.

– Ja, det ser ganske gunstig ut. Mulig det blir litt nedbør i midten av neste uke. Men det kan virke som det vil bli en del sol og varme framover, sier Siri Wiberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken