HAUGESUND: Seksjonsleder ved etterforskningsavdelingen i Haugesund, Torbjørn Nervik opplyser at alle de fire siktede er mistenkt for voldtekt eller medvirkning til voldtekt av i alle fall den ene av de to 13 år gamle jentene, men politiet utelukker ikke at det kan gjelde begge to. Nervik forteller sent mandag ettermiddag at jentene er i tilrettelagte avhør i samarbeid med Barnehuset i Stavanger.

Alle de fire siktede mennene er utenlandske og er registrert med bostedsadresse i huset av sentrum av Haugesund der de møtte jentene sent lørdag ettermiddag.

Politiet utelukker ikke at flere av de siktede kan bli varetektsfengslet. Det blir vurdert etter at avhørene i dag er ferdige.

– Det har vært rimelig hektisk her i helgen, og det gjenstår ennå en del etterforskning, og vi ser ikke bort i fra at flere av de siktede kan bli begjært varetektsfengslet, sier seksjonsleder Torbjørn Nervik.

Det er klart at to av dem blir framstilt i retten med begjæring om varetektsfengsling en gang tirsdag.

Det vil i dag, mandag, også bli foretatt åstedsundersøkelse i boligen sentralt i Haugesund der de to 13 år gamle jentene sent lørdag ettermiddag møtte mennene som nå er siktet i saken. De hadde avtalt å møtes via sosiale medier. En av jentenes omsorgspersoner varslet politiet senere på kvelden, og politiet gikk til aksjon og pågrep de fire personene søndag formiddag. Søndag kveld opplyste politiet at de fire er siktet for voldtekt.

Det arbeides nå også med å få i stand tilrettelagte avhør av de to fornærmede vil bli gjennomført så snart det lar seg gjøre i samarbeid med Barnehuset i Stavanger.

LES OGSÅ: Fire utenlandske menn siktet for seksuelle overgrep mot to 13 år gamle jenter