Flom i sentrum

Denne bilen ble offer for et stort vannbrudd i Haugesund sentrum i ettermiddag.

Denne bilen ble offer for et stort vannbrudd i Haugesund sentrum i ettermiddag. Foto:

Av og
Artikkelen er over 8 år gammel

Flere titals tusen liter vann flommet ut i gatene da en vannledning under Skippergata i Haugesund sprang lekk onsdag ettermiddag.

DEL

HAUGESUND: Vannledningsbruddet ble meldt ved 15-tiden og ble stoppet i løpet av et kvarters tid. Da var store deler av gata ødelagt og Maakebergets supporterbutikk i Strandgata totalskadd.

- Det er et brudd midt i gata som gjør at det strømmer ut vann. Folk fra brannvesenet og kommunen har rykket ut. Det skal visst være snakk om et relativt stort brudd, opplyste Steinar Eilertsen på 110-sentralen klokken 15.15.

– Vi har lokalisert bruddet og driver nå og graver. Det er viktig at vi tar oss god tid og er forsiktig i gravearbeidet. Det ligger mye kabel og en gassrørledning under gata her, sa vakthavende oppsynsmann Geir Åge Dagsland i vann- og avløpsseksjonen i Haugesund kommune til Haugesunds Avis ved 18-tiden.

Oppsynsmannen fikk melding om lekkasjen kl. 15.05.

Han opplyser at Skippergata fra Sørhauggata ned til Strandgata er sperret av. - Det gjenstår mye arbeid. Vi håper å klare det i løpet av natten, sier Dagsland.

Han forteller at det ble blåst et nokså stort hull i gangfeltet der gågata krysser Skippergata. En bil kjørte ned i hullet og ble stående igjen med understellskader.

Vannet som har presset seg opp til overflaten, har forårsaket synlige skader på asfalt og gangfelt.

– Det har også kommet vann inn i noen kjellere og butikklokaler, sier Dagsland, som foreløpig ikke har oversikt over skadeomfanget.

- Det er store mengder vann utenfor butikken min. En liten elv som renner nedover fra fotgjengerovergangen ved DNB ned til Strandgata, forklarte Shabby Records-innehaver Vidar Aas klokken 15.30.

Aas anslo da at vannstanden utenfor butikken i Strandgata var ca 15-20 cm høy.

Det har også rent mye vann inn i FKH-supporterbutikken i Strandgata. Se egen sak.

Artikkeltags