HAUGESUND: Både brannvakta i Haugesund og politiets operasjonsleder bekreftet overfor h-avis.no at det var båten MS «Svanøy» som sto i lys lue nord på Hasseløy like før klokken 18.00 onsdag kveld.

– Båten er fullstendig overtent, fortalte operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til h-avis.no ved 18-tiden.

MS Svanøy i full fyr

Ingen personer i båten

Like etter at brannen var meldt inn, visste ikke politi eller brannvesen om det var folk i eller ved båten. Ved 20.30-tiden kunne fagleder for brann i Haugesund, Øystein Fonnes, fortelle at det var foretatt søk i båten og at det ikke var gjort funn av mennesker ombord.

- Brannvesenet er fremdeles på plassen, og det vil bli gjennomført litt etterslokningsarbeid, men utover det er arbeidet vårt ferdig på stedet, sier Fonnes.

Han forteller at båten var helt overtent da brannvesenet ankom stedet.

- Dekket og hytta på båten er totalskadd, ellers var båten godt ribbet for inventar ettersom den lå til restaurering, sier han.

- Trist

Han synes brannen er svært lei for de som har jobbet med å restaurere veteranen.

- Trist for de som har lagt ned mange timers arbeid, sier Fonnes.

MS «Svanøy» var i ferd med å bli restaurert og lå til kai ved Haugesund båthotell nord på Hasseløy da det begynte å brenne.