HAUGESUND: Haugesunds Avis har tidligere skrevet at MC-klubben Black Pistons, en supportgruppe til 1%-klubben Outlaws, har etablert seg i Haugesund.

På en pressekonferanse på Haugesund politistasjon i dag, kom det blant annet fram at fullverdige medlemmer av Outlaws nå er i ferd med å etablere seg i distriktet.

– Helt siden Black Pistons etablerte seg i Haugesund har vi ment at en 1 %-klubb har vært etablert her. Det som derimot skjer nå er at såkalte fullverdige medlemmer av Outlaws også er i ferd med å etablere seg, sier politiinspektør Edgar Mannes til h-avis.no.

Konflikter mellom klubbene

Etableringen skjer på Karmøy og i Haugesund, og Mannes sier målet ennå er å hindre full etablering.

– Fra Hells Angels sin side ser vi at flere medlemmer fra Stord og Tysvær nå syr på supportmerker på vestene sine for å gjøre seg mer synlige, sier han.

– Har det vært konflikter mellom klubbene?

– Ja, det har det. Vi vet blant annet at de har fulgt etter hverandre til utesteder, og drevet en slags psykologis krigføring. Det har endt med et en av klubbene har trukket seg tilbake, for så å komme tilbake med flere og fullverdige medlemmer. Det har ikke ført til alvorlige hendelser, men ofte i munnhuggeri, forteller politiinspektøren.

Involverer seg i næringslivet

Politiet er bekymret for konflikten mellom klubbene.

– Men det er ikke nødvendig for den vanlige borger å bekymre seg. De er farlige for hverandre og samfunnet i den forstand at de driver med kriminalitet. Vi vet at de driver med illegale våpen, narkotika og torpedovirksomhet, men de er ikke i åpen konflikt som på 90-tallet, sier han.

Mannes sier de også ser med bekymring på at klubbene i stadig større grad involverer seg i næringslivet.

– De starter virksomheter og er selvstendig næringsdrivende. Det gjør det blant annet lettere å hvitvaske penger.

Mannes sier det er viktig for politiet å nå fortsette med de tiltakene de har gjort, og fortsette å ha saken på sin agenda.

– Men samfunnsinnsatsen er den aller viktigste. Folk må ta et tydelig standpunkt, for disse klubbene prøver å bagatellisere sin rolle, avslutter han.