Syklet Oslo-Haugesund i bryllupsrus

Brudgom med følget fikk servert champagne da de ankom Stemmen i Djupadalen.

Brudgom med følget fikk servert champagne da de ankom Stemmen i Djupadalen. Foto:

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

Andreas Kimsås tok utfordringen på strak arm da svigerfamilien utfordret ham til å sykle strekningen Oslo – Haugesund i anledning sitt eget bryllup. Heldigvis for brudgommen sto hans blivende brud Katrine Bachmann og ventet med champagne da han passerte "målstreken".

DEL

OSLO/HAUGESUND: Det var tydeligvis et godt planlagt sykkelritt gjengen på åtte med brudgom i spissen, bega seg ut på onsdag morgen da de syklet fra Oslo. Med kurs mot Haugesund, og en tidsplan om å ankomme byen i 18-tiden torsdag, klaffet det riktig så bra. Nøyaktig klokken 18.30 ankom følget sildabyen – noe sår og ganske så slitne.

Del på Facebook

Men det var bare såvidt at brudgommen klarte å stanse opp ved bruden sin da han tråkket de siste meterne inn mot Stemmen i Djupadalen.

- Jeg hadde såpass god fart at det var vanskelig å stoppe opp, ler Andreas Kimsås, som lørdag får sin brud, haugesunderen Katrine Bachmann, i Avaldsnes kirke. Men først måtte han altså gjennom «manndomsprøven» som innebar å sykle til sitt eget bryllup fra Oslo til Haugesund.

Turen startet onsdag morgen ved at åtte menn i alderen 19 til midten av 50-årene satte seg på sykkelsetet med kurs for Haugesund. På kvelden ankom de Haukeli hvor de overnattet.

– Jeg tror ikke jeg har vært så sliten noen gang. Det var fint, men også veldig vondt, fortalte brudgom Kimsås (32) etter «første etappe».

HØR PÅ RADIO 102: BRUDGOMFERD OVER HAUKELI og VÅKNET OPP TIL VONDE RUMPER

Og brudefølget har følgende svar om hvorfor sykkelturen ble et faktum:

– Vi ønsket å gi brudgommen en skikkelig utfordring. På onsdag syklet vi 29 mil. Det tok litt tid å komme seg ut av Oslo, men ellers gikk turen ganske greit, svarte svoger Vidar Bachmann.

Torsdag kveld kunne brud og brudgom endelig gjenforenes. Det blivende ekteparet smeltet sammen og ble ett med et saftig champagnekyss da Kimsås tråkket de siste meterne opp mot Stemmen i Djupadalen.

Skeptisk brud

Men før følget dro av sted, var det en skeptisk brud som vinket farvel til sin samboer.

– Jeg lovet Katrine at jeg ikke skulle ta meg helt ut, hun var litt skeptisk for å si det sånn. Derfor satt jeg en mil i bil i noen av oppoverbakkene, forteller brudgommen, som lover at han skal klare å gå opp kirkegulvet for egen maskin.

– Men kanskje med litt bredere ganglag enn vanlig, ler han.

I brudekjoletrøye

Sykkelfølget var ikledd smoking-sykkeltrøyer for anledningen.

- Brudgommen måtte sykle med en trøye som så ut som en brudekjole i oppoverbakkene. Han måtte jo vise at han var mann nok til å komme seg over fjellet, smiler svoger Vidar Bachmann.

Hele følget har sykling som hobby, men hvor godt trente de er varierer ifølge svogeren.

- Det var utrolig godt å komme fram, avslutter han.

Artikkeltags