HAUGESUND: Det var en spøk, som ungdommene sikkert syntes var morsom, uten at de skjønte konsekvensene, sier operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

«Kidnappingen» skjedde ved et gatekjøkken sør i Karmsundgata rundt klokka 19.30. Dokka, som så blodig ut, ble tapet og lagt i bagasjerommet på en bil. Bilen med fem ungdommer kjørte deretter raskt fra stedet.

Et vitne meldte fra til politiet om episoden, før han fulgte etter bilen.

- Vi satte i gang en politiaksjon. Heldigvis hadde vi en patrulje i nærheten, og bilen ble stoppet etter noen få minutter, sier Byrknes.

Politiet har ikke sans for denne type spøk.

- Vi hadde fortsatt letingen dersom vi ikke hadde funnet bilen så fort, og kunne da brukt mye ressurser på saken. Dessuten skremte ungdommene vanlige folk med spøken sin, sier operasjonslederen.

Tre mindreårige Haugesunds-jenter, som var passasjerer i bilen, ble hentet hos politiet av foreldrene. Sjåføren og en passasjer ble sluppet fri etter at de hadde forklart seg. Begge er 18 år gamle og kommer fra Haugesund.

Bilføreren blir anmeldt for ordensforstyrrelse.

I bilen fant politiet mindre mengder narkotika. De to tenåringsguttene er mistenkt for å ha befatning med narkotikaen, og blir anmeldt for dette forholdet.