Vil flytte fylkeskommunale arbeidsplasser til Haugalandet og opprettholde statsstøtten til Filmfestivalen

HAUGESUND VENSTRE: Styremedlemmene Mette Lothe, Lene R. Mathisen og Bjørn Gunnar Husby.

HAUGESUND VENSTRE: Styremedlemmene Mette Lothe, Lene R. Mathisen og Bjørn Gunnar Husby. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Haugesund Venstre vil desentralisere fylkesmakten og står opp for festivalstøtte.

DEL

HAUGESUND: Haugesund Venstre vil flytte fylkeskommunale arbeidsplasser ut av Stavanger for å øke maktspredning og skape nye muligheter for folk på Haugalandet.

– Det er god tilgang på kompetanse på Haugalandet. Fylkets virksomheter må benytte denne kompetansen bedre, og bidra til å bygge sterke kompetansemiljøer i hele fylket. Derfor bør det ved enhver ny etablering av fylkesarbeidsplasser vurderes tre mulige lokaliseringer før man konkluderer, skriver leder Bjørn Gunnar Husby i pressemelding.

Vil omgjøre støttekutt for Filmfestivalen

Filmfestivalen i Haugesund fikk nylig beskjed om at den statlige festivalstøtten i 2018 kuttes med 600.000 kroner. Festivalen fikk også i fjor først et millionkutt i statsstøtten, men dette kuttet ble omgjort i det reviderte statsbudsjettet. Nå kuttes statsstøtten igjen.

Haugesund Venstre ber staten om å omgjøre kuttet i festivalstøtten.

– Den norske filmfestivalen i Haugesund er et nasjonalt samlingspunkt for kinobransjen og distributørene og samler mange internasjonale deltakere. Denne festivalen setter norsk film på agendaen og har stor betydning for eksporten av norsk film til utlandet, mener Husby.

Han ble gjenvalgt som leder av Haugsund Venstre på deres årsmøte tidligere i januar. Med seg i styret har han Mette Lothe, Lene R. Mathisen og Kristian Solberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken