Vil lære barna sjøvett på sommerskole på Vibrandsøy

STARTER SOMMERSKOLE: Morten Landråk Asbjørnsen og Redningsselskapet vil i sommer ha sommerskole på Vibrandsøy.

STARTER SOMMERSKOLE: Morten Landråk Asbjørnsen og Redningsselskapet vil i sommer ha sommerskole på Vibrandsøy. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I sommer vil Redningsselskapet starte opp sommerskole på Vibrandsøy utenfor Haugesund sentrum for første gang.

DEL

HAUGESUND: Barna skal lære sjø- og båtlivopplevelser på den ukelange sommerskolen (mandag til fredag). Gjennom lek og aktiviteter tilegner de seg sjøvett, og lærer å ro, seile og kjøre motorbåt i trygge omgivelser.

– Vibrandsøy er en fantastisk plassering for sommerskole. Der kan ungene komme seg litt ut av byen, til fredelige og rolige omgivelser. Det er i tillegg flotte muligheter for gode sjø- og båtlivsopplevelser, sier rådgiver Morten Landråk Asbjørnsen i Redningsselskapet i en pressemelding.

Redningsselskapet vil lære barna å mestre utfordringer de kan møte på- og ved sjøen, hjemme, på hytta eller rett og slett i hverdagen. Noe av det som står på timeplanen er : førstehjelp, sjøvett- og grunnleggende båtkunnskap som sikkerhet på land og i båt, om flyteplagg, sjøkart, navigasjon, knuter og fisking. I tillegg får de styre både motorbåt, seilbåt og robåt.

– De lærer å ta ansvar for seg selv og passer på hverandre, sier Asbjørnsen.

Mandag 25. juni er første skoledag på Vibrandsøy. I første omgang er det 14 plasser på Dersom dette blir en suksess, er det ifølge Asbjørnsen ikke tvil om hva ambisjonene for neste år er.

– Haugesund er en by med lange tradisjoner for maritim næring. Da er det bare på sin plass at vi får til en sommerskole her. Vi ønsker at barn og unge skal lære seg sjøvett, og hvordan man kan bruke kysten vår, mener rådgiveren

I løpet av sommeren arrangerer Redningsselskapet hele 60 uker med sommerskole, ungdomsseilas og ungdomsleir i hele Norge.

Artikkeltags