Olav Akselsen sykemeldt grunnet alvorlig sykdom

SYKEMELDT: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen sykemeldt grunnet alvorlig sykdom.

SYKEMELDT: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen sykemeldt grunnet alvorlig sykdom. Foto:

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen har fått påvist kreft (hjernesvulst) og skal gjennom en krevende behandlingsperiode.

DEL

HAUGESUND: – Dette var en tøff beskjed å få, først og fremst for Olav og familien, men også for oss kollegaer. Vi vet han har gode folk rundt seg og vi ser frem til å ha ham tilbake i Sjøfartsdirektoratet etter hvert, sier kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i en pressemelding.

Den videre sykemeldingen medfører naturlig nok at planlagte oppdrag for Akselsen utover vinteren og våren vil måtte utgå. Lars Alvestad vil fungere som sjøfartsdirektør inntil videre, opplyser Aarhus.

Lars Alvestad har vært ansatt i Sjøfartsdirektoratet siden 2009, samme året som Akselsen ble direktør. Han har inntil nå vært avdelingsdirektør. Alvestad er 60 år og er fra Bokn. Der er han også varaordfører og representerer Høyre.

Olav Akselsen representerte derimot Arbeiderpartiet i en årrekke. Først som kommunestyrerepresentant tilbake i 1983. Da hadde han akkurat rukket å bli myndig.

Og som 24-åringen, i 1989, ble han valgt inn på Stortinget for samme parti. Han var stortingsrepresentant helt til han ble ansatt som sjøfartsdirektør i 2009. Bortsett fra da han var olje- og energiminister i Stoltenberg 1-regjeringen i 2000-2001.

Artikkeltags