Med NM i sikte

Brit Astrid Grønning i Ungt entreprenørskap

Brit Astrid Grønning i Ungt entreprenørskap Foto:

Ungdom fra Vardafjell og Karmsund står bak åtte av bedriftene som konkurrerer om fire NM-passer.

DEL

HAUGESUND: Entreprenørskapsdagen er fylkeskonkurransen som onsdag 7. mars arrangeres i Stavanger. Da er de åtte ungdomsbedriftene fra Nord-Rogaland blant over 400 elever som presenterer sine ideer i Forum Expo. De kommer fra 12 videregående skoler, opplyser Ungt Entreprenørskap i en pressemelding.

Brit Astrid Grønning i Ungt Entreprenørskap Rogaland, opplyser at de kjemper om flotte premier og plass i NM, som arrangeres på Lillestrøm i april. Dit skal de fire beste blant de 70 ungdomsbedriftene som deltar Entreprenørskapsdagen. Totalt kåres det prisvinnere 16 kategorier.

– Elevene har skapt bedrifter som blant annet jobber for å redusere brystbetennelse hos ammende kvinner, lage bærbare toalett for turgåere, forhindre hets av homofile eller som fokuserer på plast i havet. Gjennom et skoleår har de etablert og drevet bedrift, de har laget forretningsplan, jobbet med regnskap, produktutvikling, produksjon, salg og markedsføring, opplyser Ungt Entreprenørskap.

Til fylkesmessen i Stavanger kommer blant andre også adm. direktør Grete Ingeborg Nykkelmo i Ungt Entreprenørskap Norge og stortingsrepresentant Hadia Tadjik (Ap). En rekke frivillige fra lokalt næringsliv stiller også, som jury og samarbeidspartnere for ungdommene, som selv skaffer seg mentorer i forbindelse med etableringen av sine bedrifter.  

Artikkeltags