Haugesund: Etter 40 år som medlem i Skoringen vil nå Larssen Sko A/S i Haugesund og Oscar Lillebøe Engros AS i Bergen stå fritt i å forsyne sine utsalg og mange kunder med fottøy. Den nye logoen blir Mani.

Navnet er ikke tilfeldig valgt. Det hevdes at det er mange som lider av skomani.

De to selskapene som til sammen omsatte for 210 millioner kroner i fjor, skal fortsatt bestå som selvstendige, men Mani skal drives under felles administrasjon.

Midt i leio

Butikkene får ny logo og nytt vareutvalg, men ellers blir utsalgene og betjeningen som før, forsikrer Bjørn Sigve Larssen i Larssen Sko A/S i Haugesund.

Larssen og Lillebøe Eiendom AS er et nytt selskap som har skrevet kontrakt med Sveio kommune om å overta den såkalte «kratertomta» i Sveioåsen. Her skal det nye skolageret komme med Haugaland golfpark som nærmeste nabo.

Tomta fikk klengenavnet sitt etter at den hadde forsynt første byggetrinn av golfanlegget med store mengder stein. Steinuttaket resulterte i et planert område på åtte mål.

Her vil Larssen og Lillebøe reise et lagerbygg i to etasjer på til sammen 4.000 kvm.

– Vi håper det skal stå ferdig til jul, sier Larssen.

Da vil Sveio få sju-åtte nye arbeidsplasser som må til for å holde orden på forsyningen til i første omgang 25 butikker, og de 100.000 parene med sko som skal være på lager i Sveioåsen.

– Det er mulig vi gjør rom også for utleielokaler, forteller Larssen.

Han skryter av den velviljen Larssen & Lillebøe er blitt møtt med i Sveio kommune, og mener plasseringen av sentrallageret er «midt i leio».

Fra august

Mani skal være operativt fra august. Skoringen er en frivillig kjede og det er ingen dramatikk i at Larssen og Lillebøe danner sin egen, bortsett fra at antall Skoringen-butikker reduseres med en fjerdepart.

– Forskjellen er at vi nå kan velge fritt fra produsentenes skohyller, sier Bjørn Sigve Larssen.

Oscar Lillebø Engros AS har 16 utsalg i Bergen og omegn, 138 ansatte og omsatte i 2009 for over 120 millioner kroner.

Larssen Sko AS har åtte butikker i Haugesund. Karmøy, Stord, Ålesund og i Sørlandssenteret i Kristiansand. 64 ansatte omsatte i 2009 sko for 87 millioner kroner.

Til sammen blir de en skogigant.