HAUGESUND: Like før klokken ni lørdag morgen forsøkte politiet å stoppe en SUV, en Toyota RAV4,  ved rundkjøringen ved Opelbygget i Haugesund. Bilen ville ikke stoppe. Dermed tok politiet opp jakten.

Flere vitner har kontaktet h-avis.no og fortalt om vill kjøring over plener ved meieriblokkene før ferden gikk østover på E 134 med politiet på slep.

- Det var en av våre mest erfarne førere som fulgte etter bilen. Kjøringen beskrives ikke som hasardiøs. Det gikk jevnt og trutt i rundt 100 km/t, forteller operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Bilen, som er en leasingbil, tok av ved Solheimkrysset, på veien ned mot Nedstrand. Der stanset den på en sidevei, og de som var i bilen stakk av til fots.

- Det var flere enn en person i bilen, sier Friberg.

Dermed fortsatte jakten, og hundepatruljer ble satt inn i søket.

- Vi er fortsatt i søk etter personen som var i bilen, sier operasjonsleder Friberg til h-avis.no klokken 11.

En halv time senere ble en 22 år gammel mann pågrepet.

- Han er mistenkt for kjøring i beruset tilstand, og også for å stjålet bilen, opplyser operasjonsleder Agnar Austerheim ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

- Var han alene i bilen?

- Det er ennå noen spørsmål som er uavklarte i denne saken, sier Austerheim som legger til at det ikke letes etter flere personer etter biljakten.