Disse omkom i helikopterulykken

Turøy  20160429.
Fredag kveld pågår det fremdeles søk i området hvor et helikopter med 13 personer gikk ned tidligere på dagen på Turøy, utenfor Bergen.
Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Turøy 20160429. Fredag kveld pågår det fremdeles søk i området hvor et helikopter med 13 personer gikk ned tidligere på dagen på Turøy, utenfor Bergen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Arild Fossedal (43), Odd Geir Turøy (54), Otto Mikal Vasstveit (54), Behnam Ahmadi (54), Kjetil Wathne (51), Iain Andrew William Stuart (41), Ole Magnar Kvamme (60) og italienske Michele Vimercati (44) omkom i helikopterulykken ved Turøy fredag 29. april.

DEL

BERGEN: Navnene på sju av de tretten omkomne ble mandag frigitt av politiet i samråd med de pårørende. Navnet på den italienske piloten, Michele Vimercati, var da allerede kjent. Familiene til de øvrige som mistet livet, ønsker foreløpig ikke at navnene blir gjort kjent.

Arild Fossedal (43) og Odd Geir Turøy (54) jobbet begge i Aker Solutions. Mens Fossedal var bosatt i Bergen, bodde Turøy i Øygarden. Han er vokst opp på Turøy, like i nærheten av ulykkesstedet, skriver Bergens Tidende.

– Jeg har bare gode minner fra tiden sammen med ham i barndommen, sier barndomsvenn Jan Bjarte Kjelby til avisen.

Firebarnsfar omkom

Firebarnsfaren Kjetil Wathne (51) var på jobb for Karsten Moholt AS da han omkom i helikopterulykken. Han var bosatt i Bergen, men kom opprinnelig fra Bømlo.

– Han var en veldig faglig dyktig ansatt som var veldig godt likt av kollegaene sine. Han hadde mange gode venner her, og han vil bli dypt savnet, sa sjefen hans, Linn Cecilie Moholt, til VG lørdag.

Rogalands-bygd preget

Otto Mikal Vasstveit var en av to menn fra Strand i Rogaland som mistet livet i ulykken. Kommunen med 12.000 innbyggere er kommunen i landet med nest høyest andel av oljearbeidere i forhold til folketall.

– Folk her har vært preget at det som har skjedd siden det ble bekreftet i går ettermiddag at to herfra er omkommet. Allerede da ulykken ble kjent begynte folk å snakke om det kunne være noen de kjente, sier ordfører i Strand kommune, Irene Heng Lauvsnes (H), til Dagbladet.

Var aktiv i Bahai-samfunnet

Sandnes-mannen Behnam Ahmadi (54) var aktiv i Bahai-samfunnet i Sandnes, der også Kjell Austvoll er medlem.

– Han var en nær venn i Bahai-samfunnet. Som person var han inkarnasjonen av tjenerånd. Han hadde et utrolig stort nettverk, og folk kjente ham som en som alltid stilte opp for andre. Han hadde mange talenter. Han var en flink kokk, han gjorde hagearbeid og var mekaniker, sier Austvoll til Bergens Tidende.

Han har kjent vennen siden 1985, da Ahmadi kom til Norge som kvoteflyktning fra Iran.

28 år i Statoil

Ole Magnar Kvamme (60), som bodde i Bergen og hadde tre voksne barn, hadde jobbet 28 år i Statoil da ulykken skjedde.

– Våre tanker går først og fremst til Ole Magnar Kvammes familie og nære venner, som har mistet en av sine kjære i denne forferdelige ulykken, sier Statoils konsernsjef Eldar Sætre.

– Også i Statoil er det ansatte som har mistet en nær og kjær kollega. Men i Statoil deler vi alle sorgen og uttrykker vår dypeste sympati og medfølelse med familie og venner i denne vanskelige tiden, sier Sætre.

Skotsk familiefar

41 år gamle Iain Stuart var fra landsbyen Laurencekirk i Kincardineshire og jobbet for Halliburton. Han etterlater seg kone og to barn.

Skotsk politi har sendt ut en uttalelse på vegne av Stuarts familie.

– Familien er knust etter å ha mistet Iain i den tragiske helikopterkrasjen i Norge fredag. Iain var en kjærlig ektemann og hengiven far til sine to barn, og som familie er vi tynget av sorg. Han var en omsorgsfull sønn, bror, onkel og venn til mange, skriver familien.

60 år gamle Ole Magnar Kvamme jobbet for Statoil og bodde i Bergen.

I tillegg til de navngitte personene omkom følgende personer i ulykken:

  • Mann (50) fra Strand. Ansatt i Halliburton.
  • Kvinne (32) fra Bergen. Ansatt i Schlumberger.
  • Mann (35) fra Os. Ansatt i Welltec Norway.
  • Mann (57) fra Sund. Ansatt i Aker.
  • Mann (57) fra Bergen. Ansatt i CHC.

Artikkeltags