Skal forsvare sin doktorgrad om demens

FORSVARE DOKTORGRAD: Nevropsykolog Monica Haraldseid Breitve disputerer om demens på fredag.

FORSVARE DOKTORGRAD: Nevropsykolog Monica Haraldseid Breitve disputerer om demens på fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag disputerer haugesunder Monica Haraldseid Breitve med sin avhandling om demens.

DEL

HAUGESUND: Nevropsykolog Monica Haraldseid Breitve har studert om apati, angst og kognitiv svikt kan gi raskere sykdomsforverring ved ulike typer demens.

47-åringen skal fredag 12. oktober disputere med avhandlingen «Er angst, apati og kognitiv sviktprofil assosiert med sykdomsprogresjon ved mild demens? Med hovedfokus på demens med Lewylegemer».

– Antallet personer med demens kommer til å øke betydelig fremover og det er viktig med god kunnskap om hva som har betydning for hvordan sykdommen utvikler seg, sier Breitve i en pressemelding.

Etter at haugesunderen fullførte embetsstudium i psykologi ved Universitetet i Bergen i 2007 har hun spesialisert seg i nevropsykologi.

Hun arbeider i dag ved alderspsykiatrisk poliklinikk, og er leder av nevropsykologisk enhet ved Haugesund sjukehus, Helse Fonna.

– Denne kunnskapen er viktig for pasientene, pårørende og samfunnet generelt. Blant annet for å kunne planlegge helsetjenester. I tillegg kan denne type forskning identifisere faktorer som kan behandles og kanskje begrense hastigheten på utviklingen, i påvente av en kur, forklarer hun.

Artikkeltags