KARMØY: – Vi eier butikker over det meste av landet og flere skal komme, sier Lindy Kristoffersen fra Åkrehamn.

Uten at det har resultert i store medieoppslag har Kristoffersen sammen med samboer Lars Fagerland suksess innen helsekostbransjen i Norge.

Kristoffersen er adm.dir. i Auron Helsekost Drift AS som hun eier sammen med Fagerland, Sunkost Detalj AS og stavangermannen Oluf Simonsen. Auron er blant de aller største av aktørene innen denne bransjen med 21 butikker i Norge og en omsetningen på rundt 70 millioner kroner.

Auron er ifølge Kristoffersen som en egen kjede innen Sunkostkjeden. De har butikker fra Tromsø i nord, til Arendal i sør og Stavanger, Haugesund og Karmøy i vest.

I Trøndelag

– Den siste butikken ble startet i Orkanger i Trøndelag i september, og vi har planer om ytterligere butikker der. Området rundt Trondheim har et stort potensial for den type butikker vi driver, sier Kristoffersen.

Det er 14 år siden de åpnet den første butikken i Åkrehamn. Året etter ble en butikk åpnet i Sandnes. Siden har utviklingen tatt av, og de har åpnet både to, tre og fire butikker i løpet av et kalenderår. Men det har også vært noen år uten nyåpninger.

Kristoffersen forteller at til sammen er det rundt 70 ansatte i de 21 butikkene som de eier og driver, men at hun selv ikke har sitt daglige virke i noen av dem, selv om lysten til "å stå bak disken" er stor.

Jobben med å administrere og drive kjedebutikkene tar all hennes og samboerens tid. I Sør-Rogaland – området Stavanger–Sandnes – driver Auron i dag hele ni butikker.

Nytt konsept

Sunkost-butikken i Åkrehamn gjenåpnet for en uke siden inn i nyoppussede lokaler på 70 kvadratmeter i Amfi-senteret. Den er flyttet fra Åkrakrossen, der den tidligere holdt til.

Ny butikk passer godt inn det nye konseptet som Auron lanserte i august.

– Vi satser nå også på produkter for barn, samt kosmetikk og hygieneartikler, mens det tidligere dreide seg om helsekost, sier Kristoffersen.

Resultatet er to nye butikker og at fire av de butikkene de hadde fra før er bygd om.

I slutten av 2006 solgte Lindy Kristoffersen og Lars Fagerland rundt 50 prosent av aksjene til Sunkost Detalj AS, og samtidig ble selskapene de drev fusjonert og slått sammen i Auron.

Totalt finnes det cirka 140 Sunkost-butikker i Norge, og de har et varespekter som omfatter 1.400 varelinjer.

kjell.einar.oren[AT]haugesunds-avis.no

"Vi har planer om flere butikker"

Lindy Kristoffersen, Auron