TURTILBUD: «Stolpejakten» er et turkonsept som går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Tiltaket er et gratis lavterskeltilbud som vil være for alle aldre og alle funksjonsnivå.

I vår skal tilbudet etableres i både Karmøy og Haugesund. Det vil bli plassert 80 stolper rundt i begge kommunene.

Stolpene vil være markert med en QR-kode som en lett kan scanne med en app på mobilen. Passeringene blir lagret når en lager en gratis konto på stolpejakten.no.

Søker flere og nye turgåere

HIL ønsker at konseptet også skal komme til flere kommuner i regionen. Idrettslagets oppgave er å etablere allianser med andre lag og foreninger utenfor sitt nærområde for å sikre større utbredelse.

– Vi tror at dette vil være en betydelig stimulans for å få både etablerte og nye turgåere til å bruke flotte naturområder mer aktivt. Dette hjelper klubben til å satse enda mer på tilrettelegging for tur og idrett, og gir et godt tilskudd til planene våre om at flere skal få øynene opp for de flotte turområdene Djupadalen og Stangelandsmarka, skriver prosjektleder Jan Steffensen i en pressemelding.

Haugaland Kraft har gjennom mange år vært en aktiv medspiller og samarbeidspartner med HIL.

– Vi gir kraft til en sterk og attraktiv region gjennom blant annet å bidra til at det er gode fritidstilbud som fremmer trivsel og folkehelsen i nærområdene våre, uttaler konsernsjef Olav Linga.

Forbedre turområdene

For et år siden kontaktet Jan Steffensen i HIL Haugaland kraft for å få til et samarbeid om et folkehelsetiltak på Haugalandet.

– Vi var positive til samarbeidet helt fra starten av. Vi gav HIL orientering noen utfordringer og innspill, og slik har vi utviklet dette sammen, sier Gunn Margareth Lassesen, Direktør for kommunikasjon og kundetjenester i Haugaland kraft.

I tillegg til å etablere «Stolpejakten», skal de også forbedre noen av turområdene.

– Vi skal bygge opp igjen noen av broene og forbedre noen av stiene i nærheten av O-hytta. Dette gjør at det blir enklere å ferdes i området, sier Steffensen.