Mottok hederspris i Brasil

HEDRET: MIsjonær Turid Dahl Stokland fra Klippen Vea fikk hederspris i brasilianske Mogi Das Cruzes for sitt arbeid med barn og ungdom.foto: sten sørensen/troens bevis

HEDRET: MIsjonær Turid Dahl Stokland fra Klippen Vea fikk hederspris i brasilianske Mogi Das Cruzes for sitt arbeid med barn og ungdom.foto: sten sørensen/troens bevis

Artikkelen er over 2 år gammel

Misjonær Turid Dahl Stokland fra Vea ble æresborger.

DEL

MOGI DAS CRUZES, BRASIL: Stokland fra Klippen Vea fikk prisen for sitt arbeid blant barn og ungdom i den brasilianske byen Mogi das Cruzes torsdag kveld.

Drabantbyen ligger like vest for São Paulo, den største byen på den sydlige halvkule.

Ifølge Sten Sørensen i Troens bevis verdens evangelisering uttrykket byens byrådsleder sin takknemlighet og respekt over hva Vea-kvinnen har utrettet blant byens fattige barn i 15 år.

– Byens rådhus inviterte til fest, og både TV og radio var til stede. Byrådsleder Carlos Evaristo ledet høytidligheten og takket Turid for hva hun har gjort overfor lokalsamfunnet. Hennes innsats har forandret mange menneskers liv. Byrådslederen takket også for støtten som har kommet fra faddere i Norge. Han håpet at arbeidet må fortsette like sterkt også i framtiden, skriver Sørensen i en epost til Haugesunds Avis.

Ole Kristian Iglebæk representerte De frie evangeliske forsamlinger i Norge under arrangementet.

– Vi er takknemlige og glade for denne hedersprisen som Turid får. Vi vet at dette er viktig for henne og oss. Vi syns også at hun fortjener dette for den personen hun er og for det arbeidet hun gjør for barn og unge her i Mogi das Cruzes, sa Iglebæk ifølge Sørensen.

Dahl Stokland uttaler etter å ha mottatt hedersbeviset at hun aldri har vært redd for å ferdes i byens slum.

– Ingen tør røre meg

– Jeg vet det finnes mange kriminelle her, men jeg tror alle skjønner at jeg er her for å hjelpe dem. Og ingen tør røre meg, for da hadde de andre i slummen reist seg for å hjelpe meg, svarer karmøykvinnen, som er bosatt i Nedre Vats når hun er hjemme i Norge.

Hun forteller at hun gikk på sykepleierutdanning i Haugesund i 2000, og at hun i løpet av studietida fikk besøke gatebarna i Brasil.

– Etter at jeg hadde vært her i noen uker ble mitt hjerte fullstendig betatt av disse menneskene. Jeg kunne ikke se lidelsene uten å gjøre noe med det, forteller hun.

Etter studiene var over i 2002 reiste hun derfor tilbake.

I dag driver hun et misjonssenter, inkludert et dagsenter for 230 barn og unge i alderen 6 til 16 år.

I sin takketale sa Dahl Stokland at hun er blitt svært rik etter at hun kom til Brasil. Hun giftet seg med Karl Stokland fra Nedre Vats i 2006.

Artikkeltags